Vit chokladmousse,sist men inte minst desserten vi åt på påskafton
Kategori: Allmänt
Då kom jag till den sista rätten nämligen desserten. Den har jag lagt upp på bloggen förut. Kommer ni ihåg?
Men den här gången dubblade orginalreceptet på mosussen, samt gjorde jag en kexbotten och istället för bärtäcke som på den bild ovan, mixade jag frysta exotiska frukter och kokade en stund med lite vatten och vaniljstång. Men det var goadare med bärtäcket.
Vit chokladmousse alá påskaftonen 4p
200 g vit choklad
4 dl cremefraishe
Kex botten
50g smör
16 pepparkakor
4 digestivekex
Gör så här:
1.Krossa kexen och smält smöret och blanda med krosset. Tryck ut i 4 glasskålar och ställ dem kallt.
2. Smällt den vita chokladen i vattenbad.
3. Blanda den smälta chokladen ordentligt med cremefraishen till en mousse.
4. Klicka i moussen i glasskålarna med de uttryckta kexkrosset.
Exotiskt täcke
1/2 pkt frysta exotiska frukter, mixa den slät och värm i kastrull med lite vatten, honung och en bit vaniljstång. Låt småkoka och sila av såsen för att få den slät.
Häll såsen över moussen. Låt allt bli kylskåpskallt.
Innan servering skiva en apelsinskiva och lägg ovanpå. Dekorera med lite riven choklad och en liten påskkyckling. Dekorationen, naturligtvis valfritt.
Ha det bäst gott folk!