vardagsenkelt

Hängmörat kött, en förutsättning för mört kött

Kategori: Allmänt

Blev så fruktansvärt besviken på köttet igår. Såg ju så smarrigt ut.
Jag ugnsstekte den i låg temp i ca 2-3 timmar. Tempen visade perfekt och skar man i köttet var färgen perfekt. Smaken var det absolut inget fel på...men, jävlar i havet så segt det var!!
Tror bestämt att det var en självdöd kossa vi åt.
Det är som min man säger...har inte köttet hängmörat tillräckligt länge så kvittar det hur  många timmar du kokar det. Det blir inte mört för det.
Nähmen seriöst....nu efter många försök att handla i köttdisken på Willys har jag tröttnat, jag dissar deras köttdisk fullständigt!!
De kan omöjligt köpa in kött som har hängmörat tillräckligt länge!!
Och då kan jag meddela att det kvittar hur låga grader och hur många timmar det där jäkla köttstycket går i ugnen, det blir inte mört för det!!
Har även råkat ut för sådant träligt kött på ICA MAXI.
Vart ska jag handla kött som säkert har hängmörat ordentligt, förutom saluhallen i Göteborg då. Har inte riktigt tid att behöva åka in dit för att handla kött var och varannan dag.
Nej jag får prova Coop, det är mitt sista hopp, annars blir jag ta mig fan vegetarian!!!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: