Fläskfile i krämig vitlökssås
Kategori: Allmänt
Dammade av ett gammalt recept modifera om det lite och gjorde en simpel men urgod rätt idag. Jag serverade den med Pasta.
Här är orginalreceptet.
Min variant av rätten:
Jag tillsattde ca 1 dl grädde till köttbuljongen istället för vatten, för jag ville ha den riktigt krämig.
Jag tog 5 pepparsorter istället för svartpeppar. Tycker det är ett lyft i maten när de olika pepparsorterna förstärker olika smaker i råvarorna.
Jag stekte fläskfilén och krydda den med min nya Santa Marias rub in herbs. Den smaksätter verkligen mycket.
Jag hade ingen färkost med vitlökssmak utan jag använde naturell Philadelphia och pressade i en vitlöksklyfta istället, och det funkar lika bra.
Köttbujong, jag använde Knorrs köttbuljong i pulverform.
Jag var försiktig med salt då rub in herbs är rätt salt i sig.
Jag hade ingen färsk persilja utan jag tog torkad persilja, funkar super det med.
Använde lite vatten för att späda ut såsen till rätt konsistens.
Det blev mums det!
Vädret idag mitt på dagen soligt. Lite molningare framåt eftermiddagen men ruskigt varmt, lite så där åskväder.
Nu har jag för övrigt nerräkning för imorgon jobbar jag min sista dag innan semestern. Ska bli såååå skööööönt!!!
Men redan nu ska jag ut och njuta av kvällsvärmen, en sådan där riktigt varm och go julkväll.
Må gott.