3:e advent
Kategori: Bak & Mat Recept
Hur som helst är det en stiltje morgon. vindarna verkar ha lagt sig och på himlen tycker jag mig se snömoln som månen bäddar ner sig i. Men snön är antagligen inte tänkt till oss :(
Nu ska här fortsätta pyntas, bakas pepparkaka, fixa glöggmingelbuffe.
Men innan jag ens kunde börja med det fick jag ägna en halvtimme åt att röja, Så här ser det för det mesta ut i köket när man kommer upp på morgonen eller kommer hem från jobbet. Så blir det när 4 vuxna ska samsas under samma tak. Alla har inte samma behov av ordning helt enkelt. :(
Men nu är iallafall pepparkakan bakad och jag har svurit en hel del över denna j...kla boggsida som tappar allt man lagt upp så jag fick göra om allt. Skam den som ger sig!
Prästgårdens pepparkaka
Ugn: 200 varmluft: 175. Gräddas i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.
100 g smällt smör
2 ägg
2 1/4 socker
1,5 dl gräddfil
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk mald nejlika
2 tsk kanel
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver.
_________________________________________
Smält smöret och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt gräddfilen och det smälta smöret.
Blanda de torra ingridienserna för sig och rör försiktigt ner i smeten (inte vispa)
Häll smeten i formen och in i ugnen med den.
Det intressanta är hur min kaka blir, den luktar gott och ser bra ut förutom att den har jäst lite mindre än vanligt. När jag bakade kakan hade jag nämligen inga glasögon på mig, som jag har nu när jag ska dela med mig av receptet till er, så nu upptäcker jag att jag har läst fel mått på ett par saker. Men måtten jag har lagt upp här är alltså de rätta måtten.
Tja vi får väl se hur den smakar :P
Så jäkla typistk mig.......
Ha en alldelses alldeles ljuvlig 3.e advent. Kram