Glöggmingelbuffén i Söndags
Kategori: Bak & Mat Recept
Var på julfest med jobbet igår, men glömde ta kort. Typiskt mig. Var så inne med allt fixande med mat och assistera lekledaren att jag helt glömde bort kameran. Men en trevlig kväll var det som bjöd på många skratt iallafall.
Kom på att jag missat att lägga upp bilderna på vår senaste glöggmingelbuffé i söndags. Som faktiskt även den var en nerbantad version. Har häcken full just nu, men jag vägrar att missa mystillfällena, Dessa måste man ta vara på även om det innebär nerbantade varianter.
Gjorde egna chips, det är väldigt gott och enkelt om man har en fritös.
Viktigt också att man skär lövtunna potatiskskivor, sedan läggar man dem i den upphettade oljan och friterar tills man ser att de på färgen liknar chips. Sedan är det bara att själpa upp dem i en form och krydda med valfria kryddor, ex grillkrydda, eller örtsalt eller någon anna krydda som faller en smaken. skakar om ordentligt så att kryddorna hamnar överallt på chipsen. Vänta till de har svalnat och torkat. Smakar bättre än chips man köper faktiskt. Blir ju alldelses superfärksa chips och det är inte mycket som slår det!
I övrigt gjorde jag bara ostkuber lindad med julskinka (ost & skinka är en underbar kombo)
Sedan hade jag pumpelnickel med magnifikosalami och brie ost och en skiva coctaltomat.
Fyllde vört tunnbröden men ägghalvsröran.(Ni vet den hackad ägg, räkor, dill och majonäs) Det var faktiskt ännu godare med det än att fylla tunnbröden med julskinka, äpple och senap som jag gjorde sist.
Det var visserligen också gott, men detta tyckte jag blev ett strå vassare.Vi hös vidare om julbestyren och tills dess. Ha de bäst!