Lussefika med familjen och Ris ála malta
Kategori: Bak & Mat Recept
Nej jag har inte bakat själv, nej jag gillar inte saffran, nej jag gillar inte lussebullar över huvudtaget. Tycker att de är allmänt torra och tråkiga.....
Men så kom denna dagen och jag fick smaka på lussebulle från Dahls bakeshop, shit vad goda de var!! Så jag köpte naturigt vis hem dessa till familjen. De gillade dem också kan jag meddela.
Och nu mina vänner ska jag dela med mig och ett hemligt recept som påminner om min mormors Ris ála malta ;)
1 st Felix färdiga risgrynsgröt ( såna där korvar i kyldisken)
1 dl vispgrädde
1 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
Blanda de torra ingridienserna med grädden och vispa den. Blanda sedan gräddvispet med gröten.
Abrakadabra...så har ni mormors urgoda Ris ála malta!
Jag har bara någon enstaka gång lyckats komma i närheten av mormors goda Ris ála malta. Men nu gör jag det varje år. Upptäckte detta magiska recept när jag en julafton hade gjort för lite risgrynsgröt och insåg att det inte skulle bli någon kvar att göra Ris ála maltan på. Katastrof för den är ett måste på mitt julbord! Tur nog hade jag Felix färdiga gröt i kylen, så jag tänkte att det får duga och blanda till den. My God vad god den blev, skålen var praktiskt taget renslickad och jag fick så mycket beröm för min snuskigt goda Ris ála malta. Det var den godaste de hade smakat.
Blossas årgångsglögg Arabica i silvertermosen där, helt klart annorlunda att korsa kaffe & glögg kryddor, men den var riktigt god och diggades skarp av Philip i familjen!
God fortsättning på er luciadag.
Kram