vardagsenkelt

oj oj oj....nu känns det lite som julstressen har börjat!

Kategori: Bak & Mat Recept

Ja det hopar sig och den där stressen börjar så sakterligen smyga sig på. Folk har mindre tålamod i trafiken, man hör folk jämra sig över allt de har bokat upp sig på och de ställer sig frågan; hur tänkte jag när jag sa ja till det här, hur ska man hinna? Själv har min stress bitit lite tag i mig helt i onödan egentligen för att jag i helgen blev helt låst åt kalasande. Jag tycker det är jobbigt med kalas 2 dagar i rad, hade räckt med ett liksom, man hinner ju inte så mycket annat. Det ska handlas presenter och råvaror, städas, lagas mat, dukas och sist men inte minst göra sig själv lite fin och sedan till råga på allt så måste man diska och städa upp efter eländet ;))
Bara för det bjuder jag på ett simpelt middagsrecept som har sin uppkomst och ursprung i vår familj på grund av att jag har två små barn, 22 & 19 år gamla ;) och som inte äter lök eller det ena och andra. Så barnvänligt måste det vara ;)) Det här receptet har sedan spridit sig till mina småbarns andra småbarnskompisar;) som har flyttat från mamma och pappa och som numera måste laga sin egen mat;P
Curryfärs med ris 4p
700g blandfärs stek den och pressa i
en vitlöksklyfta och tillsätt:
1 köttbuljong, salt, peppar, grillkrydda, curry efter smak
Slå till sist i grädde 1-2 dl.
Slutligen eventuellt en liten kläm honung.
Socker lyfter fram mycket smaker, men var försiktig med användandet utav socker för det bäddar för viktökning. Ett kryddmått kan ibland räcka bara för att förstå hur lite som behövs för att få just det där lyftet i matlagningen.. Använd bara råsocker eller honung i matlagningen aldrig vitt socker.
Eftersom det även finns vuxna i vår familj ;) som vill ha middag så har jag brevid lättstekta grönsaker det är valfritt vad man använder. Idag tog jag champinjoner, paprika, rödlök, sockerärter och bladspenat.
Fräses lätt i  väldigt lite olja, tillsätt lite sesamolja och en skvätt balsamico och ev lite salt & peppar eller råsocker, Beroende på vilken smak man vill ha, testa er fram till det som blir er favorit. De ska bara fräsas lätt och inte stekas mjuka.
Det synliga resultatet när de är färdiga.
Spenaten blandar jag i precis innan servering för bladen ska bara blandas runt och inte bli för varma för då blir de för mjuka, smaklösa och tråkiga.
Jag skulle kunna äta bara grönskaerna för de blir så goda. På grund av tidsbrist så återkommer jag med den något nerbantade glöggmingelbuffén.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: