oj oj oj....nu känns det lite som julstressen har börjat!
Kategori: Bak & Mat Recept
Bara för det bjuder jag på ett simpelt middagsrecept som har sin uppkomst och ursprung i vår familj på grund av att jag har två små barn, 22 & 19 år gamla ;) och som inte äter lök eller det ena och andra. Så barnvänligt måste det vara ;)) Det här receptet har sedan spridit sig till mina småbarns andra småbarnskompisar;) som har flyttat från mamma och pappa och som numera måste laga sin egen mat;P
Curryfärs med ris 4p
700g blandfärs stek den och pressa i
en vitlöksklyfta och tillsätt:
1 köttbuljong, salt, peppar, grillkrydda, curry efter smak
Slå till sist i grädde 1-2 dl.
Slutligen eventuellt en liten kläm honung.
Socker lyfter fram mycket smaker, men var försiktig med användandet utav socker för det bäddar för viktökning. Ett kryddmått kan ibland räcka bara för att förstå hur lite som behövs för att få just det där lyftet i matlagningen.. Använd bara råsocker eller honung i matlagningen aldrig vitt socker.
Eftersom det även finns vuxna i vår familj ;) som vill ha middag så har jag brevid lättstekta grönsaker det är valfritt vad man använder. Idag tog jag champinjoner, paprika, rödlök, sockerärter och bladspenat.
Fräses lätt i väldigt lite olja, tillsätt lite sesamolja och en skvätt balsamico och ev lite salt & peppar eller råsocker, Beroende på vilken smak man vill ha, testa er fram till det som blir er favorit. De ska bara fräsas lätt och inte stekas mjuka.
Det synliga resultatet när de är färdiga.
Spenaten blandar jag i precis innan servering för bladen ska bara blandas runt och inte bli för varma för då blir de för mjuka, smaklösa och tråkiga.
Jag skulle kunna äta bara grönskaerna för de blir så goda. På grund av tidsbrist så återkommer jag med den något nerbantade glöggmingelbuffén.