Städdag
Kategori: Bak & Mat Recept
För övrigt har vi varit väldigt duktiga på att ta till vara på julmaten och idag gör jag om min sista variant, nämligen räkröran ska bli fyllning till en god bakad potatis som vi ska trycka i oss nu till lunch. Det enda som återstår av julbordet nu är julskinkan. Får väl steka lite potatis, julskinksskivor och servera med en fräsch apelsinsalsa, jaaa...Det ska jag göra till middag idag!! vad tror ni om det, ser väl gott ut?
Här på bilden är det bräckt kassler jag gjorde en gång men det funkar säkert lika bra med bräckt julskinka.
Receptet till en mycket god och frisk apelsinsalsa har ni här:
1 avocado
1 apelsin
1/2 rödlök
1 näve ruccola
(Ev. 1 tsk rostade sesamfrön)
Flingsalt & nymalen svartpeppar.
Blanda de tärnade grönsakerna i en bunke lägg upp på fat och strö över sesamfrön, flingsalt och svartpeppar.
Supergod!
Tips på en kall och god sås till:
Fransk pepparotsdressing
2 dl gräddfil
1 tsk fransk senap
1/2 tsk riven pepparrot
Salt
Blandas och är god att servera till sallader med rostbiff eller skinka.
Må gott, vi hörs!