Glöggmingelbuffé
Kategori: Bak & Mat Recept
Den hemmagjorda fuskglöggen ála superenkel var jättegod. Kunde inte hålla mig till Lucia så det fick bli premiärsmak idag.
Små färskostbitar överst på fatet finns färdiga att köpa på Willys och passade jätte bra till glöggen.
Mittenvåningen är det köttbulle/prinskorv, mexicansk kryddkorv.
Sist men inte minst den nedersa våningen: rostat formbröd/julskinka/senap delat i 4 st fyrkanter samt kavring/lufttorkad skinka/soltorkad tomat/ mozzarella körda i ugn tills osten smälter, sedan delat i 4 st fyrkanter.
Baconlindade fikon körs i ugn till de har fått fin färg.
Apelsinchips tipsade en arbetskamrat mig om så det är första gången jag testar dessa, men måste säga att de var jätte goda. Viktigt är att man skrubbar/tvättar skalet riktigt ordentligt och att man skär riktigt tunna skivor, för annars blir de för hårda, lägg på en plåt, strö rikligt med florsocker på dem och rosta i ugnen i 125 grader tills de börjar få gyllenbrun färg. Ta ut dem och doppa dem i smält choklad och låt stelna.
Mums!
Cormflakegodis, lika delar nougat och blockchoklad smälts i vatten bad. Rör i cornflakes och klicka i knäckformar och låt stelna. Jätte goda.
Pepparkakor och ädelost är ju så klart ett måste på glögg buffén.
Jag blandar San Augur med lite cremefraiche till jag tycker den är lagom krämig. Passar så gudomligt bra till pepparkakor.
En väldigt enkel glöggmingelbuffé att göra och så gott och inbjudande.
En glad advent önskar jag alla!