Hemmagjord snabbglögg
Kategori: Bak & Mat Recept
Äntligen hann jag göra den. Den var supersimpel att göra, hoppas att den är god nu bara. ...Ja ja...det återstår väl att se.
Julglögg
Koka upp 2 dl rött vin tillsammans med en påse Santa Marias glögg kryddor. Låt småkoka några minuter.
Sedan låt den svalna och dra under ett lock i minst 1 timme. ( Min stod nog och drog i 3 timmar)
Sila glöggen och tillsätt 1,5 dl brun farinsocker och 0,5 dl konjak och 70 cl rött vin. Här kan man värma den försiktigt igen för att servera men jag hällde istället över min på flaska för att dra ytterligare innan jag kanske vid lucia värmer upp lite grann för provsmakning. Som sagt, jag vet ju inte alls om det här blir något gott, men har man tur så blir det ytterligare ett enkelt recept som är gott.
Tjingeling for now:)