Julbestyr och pepparkaksbak står för dörren.
Kategori: Bak & Mat Recept
Här har jag för mig, bakat en ny sorts kaka......nämligen pepparkaksmums.
Pepparkaksmums
150g smör
350g ljus sirap
2,5 dl strösocker
1 påse pepparkakskrydda (Ca 18g)
2,5 dl mjölk
2 st ägg
1 tsk bikarbonat
2 msk varmt vatten
5,5 dl vetemjöl
Glasyren
1 dl vispgrädde
150 g ljus blockchoklad
Gör så här:
Smält smör tillsammans med sirap, socker och kryddorna. Drag av kastrullen från värmen, låt svalna något.
Rör i mjölk och ägg.
Lös upp bikarbonat i vattnet och blanda ner det.
Rör i mjölet.
Häll smeten i en ugnsform 35x25 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 45-50 minuter, 175*.
Koka under tiden upp grädden. Dra av kastrullen från värmen, bryt ner chokladen och rör om tills chokladen har smält helt. Bred glasyren över kakan och låt den sedan stelna.