vardagsenkelt

Njutning i all enkelhet

Kategori: Bak & Mat Recept

Det är till viss del med ögat vi njuter. Genom en fin dukning och lite extra snitts på vardagsmaten, kan man få den att upplevas så mycket lyxigare än vad den egentligen är.
Det är inte alltid man har färska blommor att njuta av, men en bordsdekor kan man enkelt fixa ändå. Här har jag hämtat inspiritation av mitt kusinbarns fru, Linda. En vas med sten och en tygros i som jag ställt på en silverbricka och lindat murgröna (från en konstväxt) runt. Väldigt sober dekoration tycker jag. Tack Linda för det tipset:)
Fin smakarnas champinjonrätt iform av finsmakarnas champinjon toast. Receptet har jag lagt upp förut på bloggen.
Vinet passade dessutom utomordentligt gott med förrätten. Helt otippat faktiskt.
Ett vin som jag förresten köper väldigt ofta, jätte bra vin på box faktiskt. kan varmt rekommenderas.
Vardagsmat fast med lite snitts. Anledningen...jag har gjort ett schema med olika middagar och på 8 veckor har vi inte ätit samma rätt en enda gång. Men då kommer ungdomarna och klagar om att de saknar sitt vanliga kött sås och potatis. så det fick det bli som fredagsmiddag...fast på lite festligae vis förstårs.
Bästa sättet att få möra kotletter är att fixa stekyta på dem och sedan tillsätta vatten, och när vattnet kokat in är kotletterna faktistk lagom möra.
Genom att lägga lite lättfrästa grönsaker under, blir rätten genast lite festligare och dessutom smakar det väldigt bra.
I det här fallet har jag fräst morötter, paprika, rödlök och babyspenat. Salt & peppar lite råsocker och sesamolja och balsamico. Ger en lite nötig smat till grönsakerna som passar bra på hösten och som jag gillar.
Såsen är en gräddsås med:
köttbuljong, vatten, grädde salt & peppar och lite vinbärsgele och så är den redd med lite mjöl. Enkelt och gott.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: