Cake in making
Kategori: Bak & Mat Recept
Det är ju egentligen väldigt lätt att baka sin egen tårtbotten.
Recept på enkel tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
vispas vitt och pösigt.
1 dl mjöl
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Torra igngridienser blandas för sig och sedan siktar man i mjölblandningen i ägg och sockersmeten.
Häll i en smeten i en smord bröad form med löstagbar botten (springform.) Täck över med folie och grädda i nedre delen i ugnen på 200 grader i 40 minuter. Till ovan tårta har jag använt mig av en form ca 20 cm, det gör att jag får en mindre tårta men den blir högre istället, så att jag kan göra 3 våningar av den. Räcker till ca 6-8 personer.
Låt tårtan kallna ordentligt innan den skärs i delar. Fyll sedan varje våning med favoriterna. Själv tycker jag vaniljcreme, chokladpudding är en bra kombo och som alla små barn gillar.
Tårtan jag har gjort är mörk för att jag hade i kakao som jag ville bryta av med en philalephiatopping. Men den var inget speciellt, så nästa gång kör jag min traditionella tårta. :)