Bärkaka med Philadelphia toppning-snacks,rosé och grill i solen!
Kategori: Bak & Mat Recept
Bärkaka med Philadelphia toppning
2 st ägg
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 g smält margarin
4 msk mjölk
250 g frysa trädgårdsbär (eller andra valfria bär)
Toppning
1,5 dl vispgrädde
100g Philadelphiaost
1 dl florsocker
0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här:
Smält smör och tillsätt mjölken i smöret.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt en skål .
Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan skål.
Blanda ner mjölkblandningen och rör försiktigt ner mjölblandnigen i äggvispet. OBS rör, ner mjölblandnngen, vispa inte .
Rör till sist ner de frysta bären i kaksmeten.
Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm och grädda mitt i ugnen 175g varmluft.
Kakan är färdig när provstickan är torr. Ta ut kakan ifrån ugnen och låt svalna framme .
Gör under tiden toppningen genom att vispa grädden löst och blanda i florsocker, vaniljsocker och philadelphia osten och vispa igen till önskad konsistens. När kakan har svalnat bred toppningen över kakan och ställ i kyl en stund innan servering.