Hade mycket mat i kylen dock lite av allt. Ett rejält kylskåpsrens var på sin plats. Testade mer rätter från buffé tidningen, ytterligare en sorts kycklingspett, variant Asian. Dock var dem jag gjorde häromdagen top notch som Philip brukar uttrycka sig ;)
Tror att jag gillade det här ICA numret särskilt mycket för det mesta av ingridienserna i dessa recepten är sådant som jag brukar ha hemma.
Annars blir det så lätt att man ser ett recept och inser att man saknar en massa ingridienser, men kommer inte iväg och handlar med en gång utan skjuter på det och skriver upp det på inköpslistan så länge.
Under tiden hamnar receptet i någon pappershög och glöms bort.
När jag sedan väl är och handlar och läser min inköpslista så blir jag påmind om det där recptet jag ville testa. Kommer således hem med alla råvaror, men då hittar jag inte recept h-vetet. Minns inte vilken tidning jag såg det i osv.....Men som sagt i det här ICA numret fanns det massor av roligt och jag behövde inte inhandla något för allt fanns hemma, ex är dessa grurktimbaler, superlätta och smaskens goda.
Skär ca 2 cm tjocka gurkskivor och gröp ur en bit i mitten, men se till att det finns en botten kvar.
Blanda valfri chipsdipp med Cremefraishe och fyll i upp gurkskivorna med.
Toppa med kräftor eller räkor.
Luftorkad skinka och salami Magnifico finns nästan alltid som standard i vår kyl. Bra att fylla ut med när man är rädd att maten inte ska räcka tex i form av en förrätt eller bara som utfyllnadsfat på buffén.
Kyckling spett Asian style, inte fel det heller.
Marinaden:1,5 msk färskriven ingefära eller 1 tsk ingefärakrydda, 1 tsk finriven vitlök, 1msk röd currypaste, 0,5 msk vitvinsvinäger, 1 tsk sesamolja, 2 msk japansk soya(Kikkoman)
Bara att skära kycklingen i kuber, marinera dem i minst 30 min och trä dem på blötlagda grillspett. Grilla dem i ugn 250g ca 10-15 min.
Det behövs 900g kyckling. När den är rensad från senor och annat så är det ungefär 750g kvar:p
Ljummen potatissallad, denna är riktigt god!! Trust me.
8-10 potatisar skalade och tärnade i stora bitar, kokas i lättsaltat vatten.
Blanda under tiden: 2 dl cremefraishe, 2-3 msk grovkorning senap, 2-3 msk kapris, 0,5 tsk salt, 1,5 dl hackad dill eller 1 msk dillkrydda. 1 strimlad rödlök.
När potatistärningarna är genomkokta är det bara att blanda i dem i cremefraishe blandningen och servera den ljummen.
Lite extra tillbehör förutom brieost, fick bli smördegssnurror där ena halvan fylldes med olivtapernad och riven parmesan och andra halvan med pesto och riven parmesan.
Bara att göra som när man bakar bullar. :)
Sorry...bildkvalitéten är inte den bästa för jag hade kameran felinställd. Silly me. :(
Sedan är det bara att rulla ihop, skär centimerterstora stubbar och grädda dem i ugn, 250 grader ca 10 min eller till de har fått fin färg.
Slutet gott, allting gott. :)
Vad åt ni en fredag som denna?
Happy Friday folks! :)