Fläskytterfilé och långfredag
Kategori: Bak & Mat Recept
Vet inte varför jag inte har gjort fläskytterfilé oftare. Fick det ofta förr på mitt gamla jobb och det var en av mina favorit luncher. Men varför har jag inte gjort det oftare hemma själv...Tja du, jag kan inte svara på det.
Men anledningen nu var att jag tyckte det såg tråkigt ut i köttdisken på Maxi, fanns liksom inget kul och alla köttstycken var för små. 500g vad är det när man ska laga påskmat och förmodligen till fler än vanligt. Blev besviken på ICA Maxi faktiskt. Det enda jag kunde hitta i OK storlek var just fläskytterfilé, så det fick det bli.
Satan i gatan vad gott det blev.
Gned in det i kryddor, allround, vitlök och timjan.
Stekte en stekyta runt om.Tillagade i ugn 150 grader i 45- 50 minuter, tills köttet hade en inner temp på 70 grader. Perfekt!
Hade även lagt lök och morötter vid sidan om i ugnsformen.
Det blev så mört kött att det praktiskt taget smalt som glass i munnen.
Serverades med en fräsch sallad, potatis samt en ört och tomatsås.
Din favodressing till salladen Alex!
Till efterrätt tog vi glass och frukt sallad. Minns inte sist jag åt det faktiskt! Har helt glömt av den helt vanliga klassikern.
Jag känner mig för övrigt mycket bättre nu, men nu börjar Toni känna av halsen och han fryser. Får väl se om det stannar vid det eller om det bryter ut ordentligt på honom.
God fortsättning på påsken.