Hej alla glada, vad sägs om Balsamicofilé?
Kategori: Bak & Mat Recept
Med risk för att det här just nu är mer matblogg än något annat så tänkte jag ändå dela med mig av en riktigt lyxig och festlig rätt. Ett recept som jag fann i någon typ ICA tidning för några år sedan. Alla som blir bjudna på den vill alltid ha receptet. Vi åt den här som huvudrätt på påskafton och jag skrev ju att jag skulle återkomma med alla recept. Om ni testar vore det roligt att höra vad ni tyckte om rätten.
Balsamicofilé 4p
600g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör el olja att steka i
salt, flingsalt och svartpeppar
Tryffelchampinjoner
200g bacon
1 syrligt rött äpple
200g rensade och skivade champinjoner
2-3 msk tryffelolja
1 påse (70g) rucola
Gör så här:
1.Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt ca 3 minuter.
2.Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén fri från hinnor. Bryn den runt om i en panna med smör el olja. Salta och peppra och pensla på lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20-25 minuter, tills innertemperaturen når 67 grader.
3.Finhacka bacon och äpple. Stek bacon och champinjonerna knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, tryffelolja och rucola.
4.Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelchampinjonerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Servera med potatisgratäng eller klyftpotatis.
Må gott. Kramar