Kycklingspett med Texmex smak
Kategori: Bak & Mat Recept
ÄÄÄntligeeen en marinad som levde upp till smakförväntningarna!!! Det här blir våran nya favorit och ett gott tillskott till sommarbufféerna. :)
Receptet hittade jag i tidningen Buffé som kom i brevlådan idag.
Philip nästan vrålade rakt ut, det här var det godaste jag har ätit på länge! Shit vad han åt. Knappt att jag och maken fick några spett. :P
Och för er som inte får tidningen, här kommer receptet. Fick modifiera om måtten något då det var för 2kg kyckling i tidningen. Men det blev kalasbra. Och ett hett tips, gör fler än du tror ni äter för så goda var dem.
Marinad till ca 5 kycklingfilér
3 msk Soya
2 tsk koriander
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 krm chilipulver
1 msk chilisås av kettchuptyp
Glaze
1 msk rapsolja
1 msk chilisås
Gör så här:
Lägg 10 st grillspett i blöt.
Dela kycklingfiléerna i två delar på längden. Trä varje del på ett spett.
Pensla på marinaden och se till att alla bitarna får marinad på sig.
Pensla dem med lite olja och strö över lite salt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tillaga på 250 grader grill högst upp i ugnen i 10-15 min.
Pensla grillspetten rumsvarma med glazen.
Lägg upp spetten på ett uppläggningsfat och strö ev lite hackad persilja över före servering.
Dem var riktigt Yummie! :)
Må gott.