Räkbakelse, receptet
Kategori: Bak & Mat Recept
Så roligt när jag hade en kommentar, jag är inte så van att svara i kommentarfältet så mitt svar kom upp som anonym, hah....jag är väl allt annat än anonym :P Men jag blev riktigt glad att någon annan gör sig lite hörd på min sida. Verkligen glad. :D
Ja då lägger jag upp receptet på förrätten; räkbakelsen som vi åt på påskafton.
Räkbakelse 4 port.
8-12 skivor formfranska beroende på hur hög man vill ha bakelsen. Jag tog 8 skivor.
150 g färska räkor. Jag tog hanskalade lyxräkorpå burk. Funkade utmärkt.
1 dl vispgrädde
1 dl Majonäs
1 msk hackad dill
Garnering
1 härdkokt ägg (valfritt)
Räkor
Dillkvist
Citron
Coctailtomater
_____________
Gör så här:
Ta ut en rundel ur varje brödskiva med en papparkaksfrom eller ett glas.
Hacka räkorna.
Vispa gråädden hårt och blanda med majonäsen. Blanda ner dillen och de väl avrunna hackade räkorna.
Jag tog även en halv finhackad paprika och purjolök ca 5 cm. Men det är inte orginal i receptet men det lyfter smaken ytterligare tycker jag.
Bred nu räkblandningen på 4 av toastskivorna och varva räkblanding och övriga toasten som en burgare.
Skär gurkan på längden med en osthyvel så att det blir ett långt brett snöre, bred lite majonäs på ena sidan så att det går att fästa gurklängden runt bakelsen.
Garnera sedan toppen av bakelsen.
Jag skar vanliga gurk skivor med osthyveln för jag hade för lite gurka för att kunna göra den avlånga varianten. Fast det blir MYCKET snyggare och ser MYCKET LYXIGARE UT när man skär gurkan på längden istället. Det kommer ni att se.
Lycka till.