Heta räkor var det ja!
Kategori: Bak & Mat Recept
Vinegretten
1 msk Äpplecidervinäger
Saft & skal från ca en halv lime
1-2 tsk sirap eller 2 tsk honung.( Men smakeffekten blir bättre med sirap, dock nyttigare med honung. Valet är ditt.)
Cayennapeppar (ibland hottar jag upp det ytterligare med paprikapulver, fempepparkrydda, salt och ev lite grillkrydda men det är inte nödvändigt. Prova er fram tills ni hittar det som faller er i smaken, men en bra tråd är att tänka röda kryddor.)
3 msk neutral olja (ej olivolja)
Blanda igridienserna till vinegretten i en lite skål.
Finhacka 1 färsk chili, vårlök och lägg i en större skål.
Tillsätt räkorna en burk ungefär. (Ibland tar jag istället hälften räkor och hälften kräftor)
Tillsätt lite svartrom ett par teskedar ungefär men skölj den först så att den inte missfärgar. (Jag hoppar nästan alltid svartromen. Välj själva.)
Häll sedan i vinegretten i räk och grönsaks hacket. Rör om och låt det sedan stå och gotta till sig i kylen.
Innan servering bottnar ni serveringsskålarna med lite salladsmix ( jag föredrar den italienska mixen.) Klicka sedan i ett par till tre matskedar räkröra. Servera med lite rostat bröd.
Får ni räkröra över kan ni dagen efter med fördel servera den som en het skagentoast. Funkar det med. :)
Det gröna ni ser i min räkröra denna gången är gräslök. Som sagt jag gör lite olika varje gång.
Bon Apetit!