vardagsenkelt

Fylld köttfärslimpa...Yummie

Kategori: Bak & Mat Recept

Förbered blandfärsen med samma kryddning och på samma sätt som när du gör köttbullar. Vill du kan du testa med någon annan kryddning. Valet är ditt.
När du blandat kryddorna i färsen breder du och plattar ut den på ett smörpapper.
Lägg på skinkskivor gärna rökt skinka, ju mer smak på skinkan desto bättre.
Bred på senap, gärna smakrik. Jag använder Gästabuds stark & söt, eller Nisses senap (skitstark)
Lägg sedan på skivade tomater.
Följt av ostskivor, ingen med för tanig smak utan den ska också vara smakrik.  Ta din favorit.
Ta tag i kanten på smörpappret och lossa färsen försiktigt och rulla ihop till en limpa.
Vänd sedan försiktigt ner din i en smord långpanna.
Pensla limpan med lite flytande smör. Det ger en fin lite krispig stekyta på toppen.
Ta lite grovmalen svartpeppar på toppen.
Grädda i ugnen 225* i ca 30-40 minuter eller tills köttfärslimpan har fått fin färg.
Servera med kokt potatis och champinjonsås/eller stuvning. Yummie!
Smaklig måltid!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: