Pomme Anna passar till lördagsmiddagen
Kategori: Bak & Mat Recept
Hoppas att ni har en trevlig lördag. Jag tänkte jag skulle dela med mig av en lyxigare variant på potatis. Naturligtvis något jag lärde mig av en kock på servitristiden. Det är ingen potatisrätt för den som måste tänka på dieten, en riktig kaloribomb, men ack så festlig och god!
Pomme Anna
Bakpotatis
Smör
Skala bakpotatisen, (jag tog vanlig för jag hade ingen bakpotatis, funkar det med. Men det är festligare med bakpotatis storlek på potatispuckarna.)
Skär bort de rundade ändarna och dela potatisen på mitten så att du får två puckar av den så att säga.
Stek ena puckänden rå i ett rutmöster i en gallerstekpanna.
Lägg puckarna i en vid tjockbottnad kastrull med smält smör upp till hälften av potatisen ungefär.
Koka den försiktigt i smöret tills potatisen blir mjuk.
Och färdig på tallriken ser potatisen ut så här:
och smaken blir gudomlig, testa ni kommer att älska dem! Det är jag säker på.
Jag hoppas att ni inte tycker att det blir för mycket mat & receptsnack här på bloggen. Men jag tycker det är bra att få alla favorit recept samlade på ett ställe så att när Alex flyttar hemifrån så har han en elektronisk receptbank från mamma att hämta från. :))
Må gott alla. Kramar