Gör banankaka istället för att slänga övermogna bananer
Kategori: Bak & Mat Recept
2 st ägg
1,5 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
100 g smält margarin
4 msk mjölk
2 mosade bananer
Gör så här:
Smält smör och tillsätt mjölken i smöret.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt en skål .
Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan skål.
Blanda ner mjölkblandningen och rör försiktigt ner mjölblandnigen i äggvispet. OBS rör, ner mjölblandnngen, vispa inte.
Rör till sist ner de mosade bananerna
Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm och grädda mitt i ugnen 175g varmluft.
Kakan är färdig när provstickan är torr.
Ta ut kakan ifrån ugnen och hyvla nougat över kakan.
Låt kakan svalna framme.