vardagsenkelt

Goder afton och låt mig presentera en av mina stalkers!

Kategori: Allmänt

Ursäkta bildkvaliteten, inte den bästa att fota med iphone i badrumsljus.
Varje morgon följer Ozzy med mig in i badrummet och slår sig till ro medans jag duschar. Om jag smiter in och stänger dörren så att han inte kommer in, så står han utanför och klöser på dörren hela tiden. Är inte så pigg på att ha rivmärken på badrumsdörren, alltså får han sin vilja igenom.
och ibland är han så morgontrött att han inte orkar öppna ögonen ordenligt utan kisar och jäspar lite trött, men med mig in till badrummet ska han ändå. Jag menar istället för att han ligger kvar i sin fåtölj och sussa vidare. Lusigt eller hur?
Han har kommit på att det finns så mycket mer än bara badrumsgolvet också. Det vill säga när toalettlocket är nerfällt så han inte plumsar i. Tro mig, det har han erfarat och jäklar vad fort han kom upp och sprang ut;))
Jodå.... när locket är nerfällt är det där allt ett bekvämt ställe, högt och jag kan ha koll. Här kan man ju vila och ha koll samtidigt. Skitbra!
Mimmi är sällan med i badrummet, utan hon ska promt ligga på mina ben VARJE NATT! Ja ni försår, man kan inte gå många meter utan sina stalkers. Vill jag och Toni gå en riktig långpromenad, så får vi tal bilen någon annantans och promenera. Mimmi & Ozzy går med som två hundar annars. Mimmi älksar när vi ska gå ut och gå. Hon hör direkt när vi klär på oss i hallen och då kommer hon som ett skott och sätter sig framför ytterdörren.
Ja dem är roliga dessa djuren.
.........
Och med det lämnar jag bloggen för idag. Vi hörs!

Heta räkor och jag yr i mössan

Kategori: Allmänt

Upptäckte att det stod äpple & honungcidervinäger, tror inte ens att en sådan sort finns. Det ska naturligtvis vara äpplecidervinäger. Min kladdlapp från kocken är så kladdig så äpple & honung bara flöt ihop ;)) Nåja, ni fattar nog tror jag. Jag har ändrat det nu i receptet så nu ska det nog vara riktigt skrivet.
Kram Kram så länge

Heta räkor var det ja!

Kategori: Bak & Mat Recept

Jag kan säga att jag gör lite olika varje gång, men jag följer ändå ett grundrecpt någorlunda, som en kock på mitt gamla jobb lärde mig. Och som med alla kockar så har de väldigt svårt för att säga exakta mått. Något jag var lite frustrerad över när jag fick recept av dem till en början. Men jag lärde mig med tiden att laga mat och smaka av och känna vad som fattades. Därför kan inte jag heller skriva exakta mått utan det får bli på ett ungefär. Sen får ni själva smaka av. Det viktiga i det här receptet på heta räkor är att det ska smaka både sött, syrligt och spicy.  Alla tre smaker i en. Så har ni en god måttstock iallafall.

Vinegretten
1 msk Äpplecidervinäger
Saft & skal från ca en halv lime
1-2 tsk sirap eller 2 tsk honung.( Men smakeffekten blir bättre med sirap, dock nyttigare med honung. Valet är ditt.)
Cayennapeppar (ibland hottar jag upp det ytterligare med paprikapulver, fempepparkrydda, salt och ev lite grillkrydda men det är inte nödvändigt. Prova er fram tills ni hittar det som faller er i smaken, men en bra tråd är att tänka röda kryddor.)
3 msk neutral olja (ej olivolja)
Blanda igridienserna till vinegretten i en lite skål.
Finhacka 1 färsk chili, vårlök och lägg i en större skål.
Tillsätt räkorna en burk ungefär. (Ibland tar jag istället hälften räkor och hälften kräftor)
Tillsätt lite  svartrom ett par teskedar ungefär men skölj den först så att den inte missfärgar. (Jag hoppar nästan alltid svartromen. Välj själva.)
Häll sedan i vinegretten i räk och grönsaks hacket. Rör om och låt det sedan stå och gotta till sig i kylen.
Innan servering bottnar ni serveringsskålarna med lite salladsmix ( jag föredrar den italienska mixen.) Klicka sedan i ett par till tre matskedar räkröra. Servera med lite rostat bröd.
Får ni räkröra över kan ni dagen efter med fördel servera den som en het skagentoast. Funkar det med. :)
Det gröna ni ser i min räkröra denna gången är gräslök. Som sagt jag gör lite olika varje gång.
Bon Apetit!

Välkommen våren....eller nehe!

Kategori: Väder & Fenomen

Den 17 februari utlyste SMHI att våren är kommen till Västsverige. Dygnstemperaturen har inte krupit under nollgradigt på hela sju dygn vilket är kriteriet för att SMHI kallar årstiden för vår.

Men....vad hände, imorse minus 4 grader...brr och sen dessutom snö! Idag var en riktig setback med vinter. Verkar vara standard att vädergudarna ska gäcka oss in i det sista. Det är tur att man vet att det är snabbt övergående då vi har hela tio plusgrader att vänta de närmaste dagarna.
Det är viss skillnad på minus 10 grader och plus 10 grader. Hela 20 graders skillnad. Då tycker man det är supervarmt. Men man blir snart "varm i kläderna" i de höga temeperaturerna och då tycker man plötsligt att 10 plusgrader är jeffligt kallt. ;))
Nu ska jag iväg och träna. Jag återkommer med ett nytt inlägg för jag lovade ju att återkomma med receptet på heta räkor. Den som väntar på något gott..... ;)
Ha de så länge!

Himelsk dag nr 2

Kategori: Väder & Fenomen

Jodå, söndag ser lika solig och fin ut som lördag. Och här är vår lilla solhörna där vi satt och avnjöt solen igår. Det är andra helgen man har kunnat sitta ute i vårsolen. Vi satt även ute en eftermiddag efter jobbet i förra veckan.  Skönt när man hinner få njuta av ljuset efter jobbet.Helt underbart! Jag älskar verkligen när våren är i antågande. Fast...vem gör inte det?
Olivträdet har stått ute hela vintern men det verkar som det har klarat klimatet. Ställde det i lä intill husväggen och hoppades på det bästa. I normala fall tar jag in det för övervintring men det vågade jag inte göra i år eftersom myrorna i somras hade byggt bo någonstans i krukan. Myror känner jag inte för att få in i huset!!! Även om jag la myr dosa vid myrgångarna och såg ett hav av myror ligga döda  runt krukan och som jag fick sopa upp under 14 dagars tid. Så vågade jag inte chansa, ifall något ägg eller så hade varit intakt. Hellre köper jag ett nytt olivträd än får myror inne i huset. Men som sagt, det ser ändå ut som trädet har klarat sig. Det har nog inte varit kallt tillräckligt länge i år för att bli ogästvänligt för trädet. Tur för oss att vi får njuta av det en sommar till. Det blir den tredje sommaren vi åtnjuter detta träd i så fall. Kul!
..............
Så här såg olivträdet ut i sin prakt i somras.
För övrigt idag har vi gått en uppfriskande långpromenad vid havet, tillsammans med svägerska och svåger. Vissa stigar i skogspartierna gick inte att ta sig fram på för allt vatten och lera som bara belv sankmark, så vi tvingades avvika från stigen. Dem lurade in oss lite på en riktig fotsafari, bland både vilsvin och älgar som man kunde se av spår och spilling att döma, var frekenta besökare. Lite halvnervös faktiskt för det luktade lite vilt på sina ställen man passerade. Dessutom hittade vi riktigt färskt älgspår och ännu mer färskt insåg vi, när hunden markerade och vi nästan klev rakt i rykande färsk älgspilling. Jag var inte så kaxig, skrattade faktiskt lite nervöst när vi skojade om vilket träd vi skulle klättra upp om älgen kom mot oss. :)))
Men i den här omgivnngen kände jag mig trygg och det var otroligt rogivande med havet, solen, värmen och ljuuuuseeet!!
I två timmar var vi ute och promenerade i dessa sköna omgivningar.
Väl hemma hade vi köpt med oss taimat och hyrt en film. The Huner med Wiliam Dafour. Filmen var ett riktigt lågvatten. Så hyr inte den!!
Men filmen vi såg igår var betydligt bättre och hette The hurtlock.
Nu måste jag tömma diskmaskinen och stoppa i smutsdisken.
Må gott, vi hörs!

En himelsk dag med himelsk dessert

Kategori: Bak & Mat Recept

Hann inte kika in här igår för jag fastnade framför tv:n. Nån film om en bombgrupp i Irak vars uppgift var att desarmera vägbomber. en riktig nagelbitare. Jag återkommer med filmtiteln lite senare eftersom jag och namn och filmtitlar inte riktigt går ihop. Dessutom var det ju schlager på tv, vilket jag egentligen kollar mest för saken skull. Tycker sällan det är någon bra musik och det jag gillar kommer aldrig vidare. Men igår gjorde det faktiskt det för jag tyckte Lisa Miskovsky låt var bäst!
Gjorde en helt himelsk dessert igår om man frågar min man, han praktiskt taget slickade tallriken så gott tyckte han det var. Självklart var det ursimpelt att göra, så jag tänker dela det mer er.

Du behöver: smördeg (färdigköpt i affären,) socker vanilj, smör och kanel.
Blanda rumsvarmt smör med lite vaniljsocker och stösocker. Rulla ut smördegen och bred på smörblandningen. Pudra över med kanel
Riv ett skalat äpple´och fördela över smördegsplattan.
Rulla sedan i hop den och låt den stå kallt i kylen en stund innan du skär den i lagom tjocka stubbar,  toppa med lite riven mandelmassa. Kör dem sedan i ugnen tills de får lagom färg. Ca 10 min i 225 grader.
Färdiga ser dem ut så här:
Antigen kan man äta dem som dem är. ett snabbt och enkelt sätt att få lite fikabröd till kaffet. Tipset till dessa hämtade jag här. Men jag gillar inte russin i bak så jag tog mandelmassa istället.
Sedan valde jag att utveckla mina till någon form av dessert och då blev det med en kula glass, lite hallon och vaniljsås. Toni tyckte det var så gott som sagt så han slickade nästan tallriken och uppmanade våra lite mindre matkultiverade söner till att smaka för det var bland de godaste.
I lööööve simple! :)

Förrätten såg ut så här och jag återkommer med receptet lite senare:
Eftersom dagen var riktigt vårlik kände jag för färg när jag dukade så då såg det ut så här:
En färgklick helt enkelt en vårdag som igår.
Hoppas att denna söndag blir en lika fin vårdag som gårdagen bjöd oss på.
Det ser hoppfullt ut när jag tittar ut i alla fall. :)
Må gott i vårsolen.

Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary hertiginna över östergötaland & champinjonrecept

Kategori: Bak & Mat Recept

Ewa....det var lite otippat faktiskt. Ja ja...hon får alltid som hon vill vår lilla kronprinsessa. :) Kanske är det Daniels mor som heter Ewa?? Vad vet jag... vad vet jag.

Det var en fantastisk vårdag i Göteborg idag även om det blåste en hel del. Men denna underbara vy kisade jag emot när jag stod och väntade på pendeln. Underbart att känna solens värmande strålar mot ansiktet igen.
Har ätit mig sprickmätt idag och som vanligt blev det plockmat en fredag som alla andra!!
Champinjonerna ni ser på toppen är väl i princip det enda egengjorda på den tallriken.
Och dem gör man på följande vis:
Skiva 4-6 champinjoner
Blanda 2 msk olja
Santa Marias Red hot chili peppar
1-2 tsk honung (valfritt)
Blanda chiliflakesen och oljan samt honungen i en skål.
Häll oljeblandningen över de skivade champinjonerna. Strö över flingsalt och rör runt.
Simpelt och urgott extra tillbehvör till plockmaten eller den grillade maten. Prova, ni kommer att gilla det!
...........................
Nu ska jag be er om en tjänst. I flera dagar har jag haft brist på fantasi och skulle önska att jag kunde vända mig till er här på bloggen för lite tips emellan åt. Dessvärre är ni väldigt fega när det gäller att kommentera. Jag skulle vilja att bloggen blev ännu lite större inspirationskälla både för mig och för er, genom att fler delade tips med varandra. Så min fråga är om ni kan tänka er att sprida bloggen exempelvis på er fb, så att det blir fler läsare och därmed fler tips och kanske fler kommentarer. Skulle vara roligt om bloggen levde lite mer. Hoppas att ni har lust att göra mig denna tjänst. För även jag längtar efter lite inspiration mellan varven.
Må gott och var rädda om er och tack för att ni vill läsa min blogg.

En prinsessa är född 2012-02-23

Kategori: Allmänt

Ja då har vi fått en liten prinsessa till i landet. Det var väl snuttigt då. Royalist som jag är, så har Toni spelat in intervjuer och debatter kring prinsessans födelse idag. Eftersom inte jag hade någon ledig dag från jobbet idag. Det var väl ännu snuttigare tycker jag!!! Ni vet jag bänkar mig så fort det nalkas kungliga tillställningar som bröllop etc....Toni har så roligt åt mig och säger till mig; det är du och tanterna;)))
och med det ska jag lämna er för en stund med en bild som Alex har tagit på vår lilla Mimmi som jag är så förtjust i.
Jo förresten en sak till. Gissa vad......Påskliljorna har börjat skjuta upp ur jorden. How wicked??

Pestoöverbakad lax- mat som smakar.....Yummie!!!

Kategori: Bak & Mat Recept

O M G.... så gott det var och så simpelt att göra sen då!!!
Laxfile, salta och peppra lite, bred över pesto (finns på burk i mataffärerna)
Tillaga i ugn varmluft 180 grader till fisken är genomkokt.
Serverade den med en vitvinssås samt kokt potatis och en grönsallad. VFar tvungen att skynda mig och fota maten innan jag slukade portionen i ett naffs. Det var så gott!!
Vitvinssås
50g smör
Knorr (Fiskkrydda efter egen smak)
Lite salt och peppar
2-3 msk vitvin (Wineborgs på flaska finns i mataffären)
50-100g Philadephia ost
1-2 dl grädde
1-2 tsk honung
Smält smöret och krydda med fisk kryddan, blanda i resten av ingridienserna i den ordning jag har skrivit i receptet. Rör om ordentligt och koka ihop.
Testa...hoppas ni tycker att det smakar lika bra som vi tyckte att det gjorde.
Smaklig måltid.

LCHF or not

Kategori: Allmänt

Hejsan.
Idag på jobbet diskuterades det en del hurvida LCHF är bra för kroppen eller inte. Det har tydligen framkommit i en artikel eller nyhet hur farlig dieten egentligen är på många plan. Varningar har alltså gått ut. Något jag redan förstod skulle hända när smöret ett tag var konstant restat. Man hann inte producera smör i den takt konsumtionen ökade. Ökningen berodde på den populära dieten LCHF som sköljt som en våg över världen.
Då sa jag faktiskt....Vänta bara snart kommer varningarna om hur farligt det är. Just för att reglera livsmedelskonsumtionen.Sen är det väl rätt givet att det blir en obalans i ekosystemet om vi alla plötsligt bara ska konsumera kött och fett, knapp någon frukt eller spannmål.
Personligen så tror jag varje form av diet uppkommer som ett sätt att skapa business, dvs tjäna pengar på en massa nya kokböcker och kurser omkring den nya dieten.
Kanske är det lätt för mig att ha en sådan åsikt för jag är inte överdrivet överviktig. Jag kunde gott vara lite smalare men inget som inte lite extra träning och minskad socker och saltkonsumtion skulle klara. Jag har sagt det förut...JAG TROR INTE PÅ EN MASSA DIETER HIT OCH DIT.  Ha koll på vad som är en brist i kroppen. Läs på vilka livsmedel som tllför vad och se till att få i dig det som din kropp behöver. Tänk också på hur mycket kalorier du stoppar i dig per dag och då menar jag inte väga varenda gram utan på ett ungefär koll. skippa så mycket onaturligt socker som möjligt och minska saltkonsumtionen. Träna i lagom dos. Ta trapporna istället för hissen eller rulltrappan. Gå istället för att ta bilen korta sträckor. Små saker GÖR SKILLNAD!! På det sättet kommer man otroligt långt med att hålla bukt på sin vikt och form  för att inte tala om sitt välbefinnande. Självklart ska väl de personer med seriösa viktproblem kanske väga varenda gram, träna lite mer osv.... för att uppnå ett resultat samtidigt som de måste lära sig att fortsätta leva med den nya livsstilen. Men när jag ser mig omkring så håller var och varannan på med någon form av diet och SÅ MÅNGA SERIÖST FETA människor har vi inte. Även om vi är överviktiga så är det nog ändå så att lite logik kring sitt matintag, stresshantering och motion räcker för att råda bot på de onödiga extrakilona folket i det här landet bär på. Åter igen hänvisar jag er att läsa på den här hemsidan. Den är neutral, står inte på någon sida utan presenterar bara fakta för och emot och sedan kan du själv ta ställning vad som är bäst för dig.
Må gott och ta hand om er.

SEMLOR

Kategori: Bak & Mat Recept

Hittade ett recept på hur man gjorde egen mandelmassa. Det måste jag testa nästa år. I år har jag ju redan inhandlat mandelmassa så den gör jag så klart slut på först. Men nästa år ska det definitivt testas. Om någon av er är på väg till affären nu för att köpa släta bullar att kunna göra semlor med så får ni receptet på egengjord mandelmassa som jag hittade på recept.nu
Mandelmassa
1 dl färdigskalad mandel mixa till smulor.
0,5 dl florsocker
1 äggvita
Blandas...vips så har man egen mandelmassa. Inte så kompliserat ju.
Det bjöds på semla på jobbet idag, något säljmål som hade uppnåts och då passade de på att fira med att bjuda oss på semla. Därför gjorde jag bara två semlor, en till Philip och en till Toni. Jag känner att nu får det vara nog med semlor för i år. Räckte med den jag fick på jobbet. Alex är inte hemma, för han är på utbildning hela veckan så han får väl semla där om han har tur. Eftersom det bara var två semlor att göra så orkade jag inte söla ner spritspåsen för det lilla i gräddväg. Så dem ser verkligen hemmagjorda ut. :P

Go träning

Kategori: Allmänt

Lite go träníng gjorde nog susen. Med järnbrist så vart jag lite shaky faktiskt. men en järntablett och massor av vatten och en härlig portion mat, balanserade upp det hela.
Ja och  den diskreta färgen på naglarna var fullt tillräckligt för att pigga upp mig lite idag. Så det var bra gjort av mig igår. Ni ser ju själv vilken skillnad. :)
Som ni vet är det ju semledagen imorgon och visste ni inte det så vet ni det nu. Själv tycker jag att nyhetens behag med att äta semla fullständigt har lagt sig..... Men, men för at hålla vid traditionen så måste det självklart serveras en semla här imorgon. Men jag köper nog inga utan det får bli egna. Det var ju gott sist.
Nu önskar jag er alla godnatt. för nu ska jag släpa mig till sängs. See ya!

Almänt på tråkigt humör

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte riktigt varit på hömör. Trött, grinig och tycker allt är allmänt trist. Hade riktigt svårt att komma igång och göra mig i ordning, ville inte riktigt störa kompis som slagit sig ner och somnat så gott i knät på mig när jag kollade på morgon tv.
Men solen sken så gott så det var bara att passa på att gå en långis i skogen. Riktigt skönt. Förutom att jag trampade i hundskit. Det som göms i snö....kommer upp i tö och då bör man väl ha ögonen med sig.
Fy faaan så mycket hundskit som låg överallt precis nästan på stigen. :-/
och naturligtvis var våra fyrbenta kompisar med på promenad. vad annars. :))
Det var jäkligt halt kan jag meddela och broddarna hade jag naturligtvis inte tagit på mig, men det borde jag ha gjort för stundtals var det riktigt jobbigt att gå på ojämn isig terräng. Men jag klarade mig från att ramla i alla fall. Tänkte hela tiden, bara jag inte ramlar och landar rakt i hundskit. Räcker att ha trampat i det.
Nu ska jag nog pigga upp mig med att fräscha upp naglarna med lite nagellack. Kanske det hjälper mig till lite bättre humör.
Kram så länge.....

TV- dinner

Kategori: Allmänt

En riktig tv dag idag. Först Whitney Houstons begravning och sedan melodifestival sen ingen mindre film än Bodyguard. Fast Toni envisas med att se filmen vad kvinnor vill ha istället.
Ha ha.... trodde han att det skulle hjälpa? ;)))
Så mycket att se på burken på en och samma dag så förstår ni väl att det fick bli tv- dinner idag.
Whitney Houston dog ju förra veckan bara 48 år i badkaret på sitt hotellrum. Tycker det är tragiskt hur stjärnor verkar bli av med sina hjärnceller i samma takt som framgång och pengar trillar in i deras liv. Hur en kvinna, som i min mening hade allt, kunde vara så jävla dum och göra sig beroende av droger. Jag kan inte begripa detta fenomen som drabbar så många artister.
MENYN IDAG:
Förrätten blev fusk, Kelda sparrissoppa med en klick creme fraiche, räkor, röd kaviar och rödlök. Enkelt och snabbt när största delen av tiden gick åt tv- tittande.
Varmrätten: Stekta kotletter med potatis och grädddsås, ingen blid för vid det här laget hade jag knappt tid att laga mat för att inte missa Kevin Costners rörande tal på Whitneys begravning.
Desserten blev också fusk, Kockens Panna Cotta med karamellsås och färska jordgubbgar. Toni tyckte den var jätte god. Jag tyckte väl den var OK men bäst är när man gör egen panna cotta från grunden. Mycket mer smak, krämigare och lenare enligt min mening. Men som sagt helt OK.
Nu sitter jag och avslutar kvällen med en White Russian, så länge sedan och jag älskar den drinken.
Kahlua,vodka och mjöllk. Yummie!
Må godis, vi hörs imorgon om jag nu hittar nåt och dela med mig av. :))

Den militäriska fostran tar form på sonen

Kategori: Allmänt

Japp, nu har jag märkt en klar skillnad på sonen efter lite militäriska influenser. Han vill inte gå ut och parta längre och dricka alkohol tycker han är helt överskattat.
Men så igår ville han väl göra ett tappert försök att hänga med sin gamla polare på en kul kväll. Antar att han får höra att han har blivit tråkig.
Hursom heltst... hem kommer han irriterad över sin kväll för att han känner det som sin plikt att ta hand om alla som inte klarar av att dricka med måtta. Han hann inte med mer än två öl  innan det var dax och 90% av tiden tog han hand om fulla människor som fått way to mutch i sig av den berömda berusande drycken alkohol.
Stackarn, och det var inte bara en person han fick ta hand om.
Han var så besviken och sa att det här militära livet inkräktar ju till och med  på mitt partyliv!! Jag kan ju fan inte ens gå ut och ha kul en kväll innan jag kännner att min plikt kallar.
Kanske ska skicka den andre sonen på lite militärskola också. Hehe...
Nej skämt åt sido, jag tyckte synd om grabben, men sa också att det här med att välja att bli militär kommer du att ha med dig resten av livet. Det är ju samma sak med poliser, blir man polis så är det svårt att inte vara polis även till vardags. Man har liksom samhällsplikt 24/7 liksom. Man måste hela tiden tänka på att vara förebild. Inte lätt att parta loss och koppla bort då och plötsligt bete sig oansvarigt. That´s your life now kido.

Ny kategori- väder

Kategori: Väder & Fenomen

Japp, kom på det när jag satt på pendeln idag. Jag ska ha en kategori för vädret. Så att jag kan följa föregående års väder, när första varma dagen är eller när första snön föll osv..... mest för min egen skull. Jag glömmer jämt så jäkla fort och önskar alltid att jag hade skrivit upp det någonstans. Så det får bli så här på bloggen.
Idag var första dagen jag kunde sätta mig på en altanstol på utsidan direkt efter jobbet. slutade visserligen extra tidigt idag så jag var hemma redan vid halvfyra. Kunde sitta en kvart 20 minuter innan solen blev för låg och gömde sig bakom grannens hus. En dag präglad av gassande sol och klarblå himmel och snö som smälte undan från trottoarer i ganska rask takt.  Snön förvisso inte borta ännu, men den är på god väg. Inga höga minusgrader att vänta de närmaste dagarna. Bara -2 som högst om man ska tro smhi. Men det blir fortfarande minusgrader om kvällarna dock stannar det vid -2-3 grader.
Förra helgen hade vi ett fantastiskt väder på söndagen, man fick sådana vårkänslor. HÄRLIGT!!

När man ändå är inne på naglar.

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Överhuvudtaget så är jag frälst i produkterna från OPI. Jag älskar att handla billgit, får mig att känna som att jag har gjort ett kap, men vissa saker måste man bara lägga lite slantar på för att få kvalitét. Nagelvårdsprodukter är en sådan sak. Produkterna från OPI är svindyra men med ett så märkbart bra resultat att de är svårslaget. Dessutom är de dryga så i längden är det ju inte så dyrt ändå.
Inför våren brukar jag ha nagelvård ungefär en gång i veckan, sedan blir det glesare och glesare eftersom behovet försvinner. Naglarna blir så starka och fina att man inte behöver göra annat än fila dem för att hålla dem i trim.

Så här ser min vecko- nagelvård ut:
1. Filar naglarna så att de är jämna och ungefär lika långa på alla fingrar.

2. Tvättar händerna och smörjer in nagelbanden med curtical remover och trycker varsamt tillbaka nagelbanden.

3. Placerar med hjälp av pipetten som kommer med flaskan, nagelbandsoljan under nagelbanden  och masserar även överbliven olja över banden och naglarna. Låter oljan torka in lite. (oljan börjar att tryta, dags att fylla på förrådet.)

4.Avslutar med att smörja händerna med handkräm. (Min från OPI är slut, men den på bilden är en jättebra handkräm också,dessutom billig.)

5. Jag väntar alltid till dagen efter innan jag målar naglarna eftersom de är oljiga och jag vill att oljan ska få tränga in under nagelbanden och ner i nageln sakta men säkert. Men allra mest har jag naturella naglar, dvs omålade.
Jag gillar när naglarna inte är allt för långa för annars tycker jag att de är i vägen när jag gör hushållssysslor eller när jag ska skriva på datorn. Men något längre än på bilden får de gärna bli, för nu har jag filat ner dem helt för att få dem lika långa på alla fingrar.

Ta hand om er och må gott.

Skivade naglar känns som ett minne blott :)

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Idag har jag ett gediget tips att dela med mig av. Släng alla nagelfilar av papper eller what not....och investera i en OPI Diamond file. Ja det är en investerning för de kostar över 200 kr. Men du får inte en bättre fil vågar jag lova. Själva det sandpappriga på filen är skurna i diamantformer, därav namnet. Det gör att du kan fila nageln åt vilket håll du vill, utan att den trasar sönder nagelvävnaden. Jag har haft min fil i måååångaaa år och det är livslängds hållbarhet på dem. Först var jag skeptisk för jag gillar inte metallfil, men jag har helt sadlat om. Skulle aldrig drömma om att köpa något annat nu, så länge det är en OPI Diamond file, vill säga. Kom att tänka på det idag, att förr om åren hade jag alltid problem med naglar som skivade sig periodvis. Det har naglarna faktiskt inte gjort på många år nu och jag minns att damen som gjorde nagelvård på mig sa att filen har väldigt stor betydelse. Eftersom de trasar sönder nageln, därför blir man instruerad att bara fila nageln åt ett håll. Fast naglarna trasade ändå för mig när jag använde papperfiler.Jag som alltid trodde det var vitaminbrist.
Så jag säger bara, vill ni kunna fila nageln åt vilket jäkla håll ni vill och ändå ha naglar som inte skivar sig efteråt, då är OPI Diamondfilen något för er.
Må gott och vårda naglarna nu för snart är våren här och då vill man ha långa fina somrigt målade sådana eller för all del naturella, bara dem är fina, eller hur? :)

Valentines dessert

Kategori: Bak & Mat Recept

Sedan en liten giftbag och lite go dessert som avslutning på dagen.
Riktigt god dessert faktiskt och så klart enkel att göra. :)

CHOKLADMOUSSE MED HALLON 4 PERS
175g frysta hallon
Några färska hallon
2 msk florsocker
150g mörk choklad 70%
2 äggulor
0,5 dl socker
1 dl cremefraische
1 dl vispgrädde
1 msk coffeesyrup "irish cream" (ej nödvändigt)
GÖR SÅ HÄR
Mixa de frysta hallonen och låt stå en stund och vätska sig till puré.
Rör ner florsockret i hallonpurén.
Smält chokladen i vattenbad, dra åt sidan och låt svalna något.
Vispa ägg och socker.
Blanda i cremefraische och den smälta chokladen i äggsmeten.
Vispa grädden och vänd ner i smeten.
Rör i coffeesyrupen i mousse smeten.
Fördela hallonpurén i botten på 4 glas och spritsa över moussen.Låt stå i kylen en stund.
Innan servering dekorera med färska hallon på toppen.

Yummie Yummie......varför inte testa den till helgen. :)

Happy Valentines Day

Kategori: Dukat,servettbrytningar, Intett & Pysslat

Varma färger, varm i hjärtat:)


Rosa 80- talets stora färg

Kategori: Allmänt

Rosa är tillbaka starkt, 15-20 år senare. Minns den som den största färgen genom min uppväxt. Allt skulle vara rosa, heminredning, kläder, accesoarer, smink.....ja precis allt! Till och med killar ägde något rosa plagg som skjortor, pikettröjor, byxor eller sickade tröjor. Så jäkla stor var färgen rosa under min tonårstid. Till slut var man så less på den färgen att man kunde spy.
Flera gånger och så sent som för några år sedan försökte färgen rosa göra comeback. Den lyckades dock inte få någon större genomslagskraft på marknaden. Tror att min generation inte alls var sugna eller mottaglig för färgen rosa en gång till.
Men så händer något lustigt....nu kommer färgen starkt igen och jag börjar till och med att föredra rosa igen, det som var sååå otänkbart för bara några år sedan!! Är det så att ni gärna väljer rosa nuförtiden också?

Det är en riktigt vårig/somrig färg. Den bleka känns ganska mycket vår och den lite starkare lite mer sommar.
Eller vad säger ni?
Kanske är det just därför jag föredrar den färgen nu för jag lääängtaaar så till våren!
Vilka färger föredrar ni nu för tiden?
............
Återkommer i morgon med mer rosa i bloggen. :)
Må godis

Formade ägg.

Kategori: Allmänt

Testade min egg moulder idag. tyckte väl det såg OK ut i stekpannan.
Men sen såg det mest ut som en trekant bara :(
Det borde har varit lite djupare skurning i formen på hjärtat, mer markant liksom. Då hade man säkert sett hjärtformen bättre.
Så det blev ju inget bra köptips tyvärr. Kanske är bättre och testa en hjärtformad pepparkaksform. Det borde ju funka. Idén jag hade från början var att jag skulle gjort hjärtformade små lyxiga portionsomeletter till förrätt på alla hjärtans dag. Men nu får jag se, kanske hittar på något annat istället.
Må godis

Det blir inte alltid som man har tänkt sig...

Kategori: Väder & Fenomen

Nej inte alltid, en helg som kunde ha varit roligare och som är präglad av lite sömn, igen....vips så är det söndag. Men, jag gjorde i alla fall egna semlor i lördags. Gott, jag gillar semlor....elller  ja, jag gillar nog det mesta :P
Vädret är vackert ute. Sol och riktigt varmt. Blir att ta en mysig promenad i ett snötäckt men soligt vinterland idag då.
..............
Vi hörs snart :) Kram

Freeeeedaaaag!

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Hallojsan....
Vilken härlig färg på en bukett tulpaner som väntade mig när jag kom hem idag och en sån härlig fredag!!! Särskilt när jag har gått runt hela dagen och trott att det är torsdag. Kan säga att jag var inte sen med att hällla upp ett glas vin när jag insåg faktum. ;)

Shopping efter jobbet stod på agendan. Jag hade vägarna förbi Lagerhouse...inte var dag man har det. Men nu hade jag det och kom hem med ursöta presentpåsar, till och med silkespapper med hjärtan på, samt en äggformare eller vad man nu ska kalla det. Har en kul idé med det på alla hjärtansdag. Återkommer om det.
Happy Friday dear folks....vi hörs igen!

Slut efter två mässdagar

Kategori: Allmänt

Trött hjärna, trötta ögonlock och ont i fötterna, det är sviterna efter två mässdagar. Men roligt var det. Skulle ju berätta mer om dessa dagar men jag har inte så mycket av intresse för er att tillägga tyvärr. Istället siktar jag på återhämtning med en väldigt tidig sänggång. Jag får återkomma med nya tag på bloggen imorgon.
Må gott.

Riktigt bra städredskap

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

I helgen hade jag en välbehövlig städdag här hemma. I synnerhet toaletterna fick sig en rejäl omgång. Ibland känns det så där segt att sätta igång och städa. Men när man väl har börjat så går det undan ändå. Men tilläggas ska att mycket beror hur bra städredskap man har. Jag menar att det underlättar om man har bra redskap.
När barnen var små jobbade jag lite extra med att städa kontor och då kom jag i kontakt med de grymma städmopparna ni ser på bilden, dem är verkligen jättebra!!
De små mopparna använder jag när jag skurar kakelväggarna. Det är förvisso Viledas lilla mopp med en slags skumsvamp som tillbehör  och den andra lilla moppen har jag köpt genom mitt jobb en gång i tiden. Dem är hur som helt suveräna städredskap och toppen när man ska skura kakelväggar högt och lågt, tja där det är svårt att nå eller komma åt helt enkelt.
................
Med den större moppen går det undan att svepa över golven eller taken .... Japp du läste rätt, jag anväder den stora moppen och det teddyliknade tillbehöret att även damma taket med. Om ni visste vad mycket damm som yr upp till taket och lägger sig spindelväv i takhörnen. Räcker att ta taken ett par gånger om året så slipper man det dammet.
Har andra mopptillbehör som man använder på golven fuktiga. Om ni inte redan har dessa städredskap så tycker jag absolut att ni ska införskaffa er, och prova dem.
Förr fanns bara dessa mopparna för proffisionell användning men numera kan även vi lekmän få tillgång till dem, för dem finns nämligen i de flesta matbutiker.
Och ska jag rekomendera ett märke så är det det här. Dem tycker jag utan tvekan har bäst städredskap både vad det gäller städtrasor eller tillbehör till mopparna. Dem är städresksapens Merceders om ni frågar mig. ett smart system helt enkelt.
Så nu fick dem lite gratis reklam, men jag bjuder på det för dem har verkligen suveräna produkter som jag gillar skarp.
Här har ni en trasa som är jättebra att ha i bilen och damma instrumentbrädan med. För hur snabbt blir inte den tråkigt dammig!!
..................
Det var mitt tips till er idag. Nu ska jag krypa till kojs så att jag är laddad för en ny mässdag. Ni får höra mer om den imorgon.
Gonatt och sov gott gott folk.

En hjärtlig dag att se fram emot.

Kategori: Dukat,servettbrytningar, Intett & Pysslat

På tisdag den 14 februari är det alla hjärtans dag. Det tycker jag är en dag att ta tillfället i akt att uppvakta speciella människor i livet som har en speciell plats i hjärtat.
Självklart tänker jag duka i ett hjärtligt tema på tisdag, eftersom jag älskar hjärtformen, liva upp vardagen lite liksom. Spana in vilka fina små filtiga flikhjärtan jag hittade, som man kan ha till bordsplaceringskortet eller sätta på en vaskanten eller varför inte hänga dem på kanten av dricksglaset.
Tyckte dem var ursöta. Perfekta färger att duka med eller hur?
Lite precenter kanske..... med lite kärleksband :))
Vädret idag var betydligt skönare, helt fantastiskt faktiskt. Räcker att solen tittar fram så försinner det där råa och fuktiga i luften som har varit i några dagar nu. Då var det runt sex minusgrader men det kändes bra mycket kallare än när vi hade 14 minusgrader. Men idag var det 10 minus och sol och när jag gick intill en husvägg så kunde man ana de värmande solstrålarna mot kinden. Två till tre veckor till, och sen...... kan man sitta intill husväggen invirad i en filt med lite varmt kaffe eller choklad i handen och sola ansiktet. GUUUD SÅÅ JAAG LÄÄÄNGTAAAR!!
I två dagar framåt nu så ska jag stå på mässa, så det kan hända att det blir lite dåligt uppdaterat här. Får helt enkelt se vad jag hinner med.
Må nu gott tills vi hörs igen. Kram

En käring med broddar

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Länge har jag tyckt att det är tantvarning med broddar, tycker förvisso det fortfarande,men nu....nu så har jag tröttnat på att vackla mig fram på halt vinterunderlag, knappt det hjälper att de har sandat ju. Jag får så ont i höften för att jag spänner mig så när jag går. Så jag fick syn på broddar till ett bra pris och köpte dem för ett bra tag sedan.(På Willys faktiskt. Men kött är inte aktuellt att handla där dock.)  Och inte förrän i helgen som var, när det var så där fuktigt och minusgrader ute, först då åkte de på. Det var snorhalt överallt! Ni vet ju själva hur halt is blir när man häller vatten på.
Jag försöker att intala mig själv att se det som min medborgerliga plikt att bespara skattepengar på onödiga benfrakturer orsakat av just halka.
Så där ja, nu har jag officiellt gått och blivit käring, inofficiellt har jag vart det länge!! ;))
Dem är jättebra, inga jobbiga remmar som man måste spänna utan det är kraftigt gummi, bara till att spänna om skosulan.
Må gott och var rädda om er i halkan.

Hängmörat kött, en förutsättning för mört kött

Kategori: Allmänt

Blev så fruktansvärt besviken på köttet igår. Såg ju så smarrigt ut.
Jag ugnsstekte den i låg temp i ca 2-3 timmar. Tempen visade perfekt och skar man i köttet var färgen perfekt. Smaken var det absolut inget fel på...men, jävlar i havet så segt det var!!
Tror bestämt att det var en självdöd kossa vi åt.
Det är som min man säger...har inte köttet hängmörat tillräckligt länge så kvittar det hur  många timmar du kokar det. Det blir inte mört för det.
Nähmen seriöst....nu efter många försök att handla i köttdisken på Willys har jag tröttnat, jag dissar deras köttdisk fullständigt!!
De kan omöjligt köpa in kött som har hängmörat tillräckligt länge!!
Och då kan jag meddela att det kvittar hur låga grader och hur många timmar det där jäkla köttstycket går i ugnen, det blir inte mört för det!!
Har även råkat ut för sådant träligt kött på ICA MAXI.
Vart ska jag handla kött som säkert har hängmörat ordentligt, förutom saluhallen i Göteborg då. Har inte riktigt tid att behöva åka in dit för att handla kött var och varannan dag.
Nej jag får prova Coop, det är mitt sista hopp, annars blir jag ta mig fan vegetarian!!!

Dessert & Melodifestival

Kategori: Bak & Mat Recept

Jag sa ju att jag skulle köra lite maratonblogg idag. :))

Melodifestivalens första etapp är avklarad. Höll väl inte riktigt med om vilka som skulle gå vidare, men det är ju så det brukar vara. Jag tyckte nog Marie Serneholst Salt & Pepper förtjänade lite mer cred. Tyckte absolut inte om Thosten Flink, fyfan vilken Ulf Lundell kopia!! Glad att jag slapp The Moniker, gillar inte den sortens musik, den känns lite Dileva inspirerad och den musiken tilltalar mig inte heller. Dead by April gillar jag faktiskt även om jag inte riktigt tycker att de hör i hop melodifestivalssamanhang och heller inte riktigt gillar det där skrikiga partierna...but what the hell.
Desserten åt vi till festivalen och jag vet inte vad jag ska kalla den så det blir väl:
....................
Mello 2012 4p (hehe)
Krossade pepparkakor & Digestivekex ( toalt ca 10-12st)
1,5 dl grädde vispad
1,5 dl mandelmassa riven blandas i den vispade grädden
1 dl riven mörk choklad( hälften i grädden och hälften kaksmulet
150g Fhiladelpiaost (ungefär)Blandas också i gräddsmeten
1,5 msk Florsocker
2 skalade filéade apelsiner skurna i tärningar
1,5 msk Cointreau att marinera apelsintärningarna i.
Sen är det bara att varva lager på lager som ni ser på bilden. Toppa med lite riven choklad.
Tror att det får bli allt för idag gott folk.

Dukat i naturella toner idag

Kategori: Dukat,servettbrytningar, Intett & Pysslat

Ört & vitlöksspäckad fransyska, långtidsstek

Kategori: Bak & Mat Recept

uj uj uj....vad det ser yummie ut. Men man får inte vara hungrig för den ska vara i ugnen ca 2-3 timmar!!!

It better be a juice stake or else.

 

Denna lördag en frisk vinterdag.

Kategori: Väder & Fenomen

Jag kör lite boggmaraton, med många inlägg idag ;))
Och nu har vi varit på en frisk vinterpromenad med våra katter som älskar att följa med oss ut och gå på äventyr.
Eftersom vi har haft både kyla och fukt så blir det iskristaller av snön. Vilket är otroligt vackert när solen ligger på.
Och här har vi dem, ensamdjuren som inte lever i flock...my ass! Dessa fyrbenta krabater följer oss vart vi än går, både inne och ute.
Utsikten över vårt närområde en frisk vinterdag som denna. :)
Vi hörs igen.

Lyxigt :)

Kategori: Allmänt

Macchiato in making, press button...wruuh
Färdig...
Fast jag måste nog säga att jag föredrar cappuccino. Tycker det är godare med lite mindre skummad mjölk.
Men lyxigt att kunna få så fluffigt skummad mjölk hemma. :)
Tjingeling

Hjärtligt kul

Kategori: Allmänt

Alla hjärtans dag närmar ju sig och det finns två sätt att anamma denna dag. Det ena sättet som dagen är avsedd för, där du särskilt uppvaktar din käraste med någon form av kärleksgåva/förklaring. Och den andra sättet där du särskilt uppvaktar ditt eget hjärta med en hälsosam inriktning på maten dagen till ära.
I båda fallen är det kul med hjärtliga former. Eller hur?

Godmorgon folks

Kategori: Allmänt

Det är lördag och klockan är åtta på morgonen. Idag måste jag nog ta några välbehövda städtag i huset. Inget kul lördagsnöje precis...men men, vem påstod att allt i livet är ett nöje.
Fast ibland ska jag erkänna att jag faktiskt tycker att det är kul att städa,  tycker liksom om när det röjs och saker hamnar på rätt plats och jag älskar känslan av rent.
Men nu är jag inne i en period där jag hade tyckt det var skönt om någon annan stod för städningen.
Vi ska käka ört och vitlöksspäckad fransyska och ugnspotatis av något slag till middag idag. Det tror jag blir gott. Vad äter ni till middag idag?
Jag tänker dessutom skämma bort mig själv med en lattemacchiato till förmiddagskaffet sedan. De ni:)
Vi hörs lite senare, nu ska jag få i mig lite frukost. (Fast jag känner mig fortfarande mätt från antipastitallriken igår, åt så jäkla mycket. :P)
Må gott.

Antipasti perfekt fredagsmat.

Kategori: Bak & Mat Recept

Trött efter en hel arbetsvecka och då är jag inte särskilt sugen på att varken städa eller ställa mig vid spisen. Det är därför anitpastitallriken gör sig särskilt bra på fredagar!
Och självklart lite vin så att man kan somna gott i soffan ;)
Köttets lustar ;P
Några smördegssnurror
Smördeg
Pesto
luftorkad skinka
Parmesan ost
Rulla ut smördegsplattan, bred på pesto i önskad mängd. Lägg på luftorkad skinka och strö över riven parmesan ost.Rulla ihop och skär ca 1 cm tjocka skivor. Grädda i ugn ca 10 minuter, tills de fått fin färg. Yummie.
Inspiration till receptet hittade jag  här Snabbt och superenkelt att göra. :)
Oh shit vad kul det är att fota detaljbilder!! ;P
Have a greate weekend folks!

Lite grönt ger vårkänsla

Kategori: Dukat,servettbrytningar, Intett & Pysslat

Dessa snygga ljusstakar fanns att köpa på ICA MAXI, hör och häpna! Fanns i massor av roliga färger och modeller.
Kände spontant att det var kul att blanda lite modeller.
Lite spex när jag dekorerade vasen. ;)
coffe beans.....Yeeh, why not.... ;))
Tulpanerna fortfarande vita dock, men jag börjar faktiskt dras mot rosa papegojtulpaner. Eller tja rosa över huvudtaget. Det får det nog bli nästa vecka.
Tänk er grönt och rosa istället, fyfan... vilken läcker kombo det kommer att bli nu när våren är i antågande. Även om det inte känns så när man tittar ut. Klart kallaste dagen i år då termometern i morse visade -14 grader. Det ihop med västkustens fukt blir en riktig frysare.... brrrr...I STORA MÅTT!
Men.... med lite grönt inne så blir det genast lite vårvarmt, eller vad säger ni?

Morgonstund

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Gomorgon till er.
Lämnar ett litet hälsotips. Ha solrosskott eller groddar på morgon mackan istället för tex gurka eller tomat.  Dessa skott och groddar är väldigt nyttiga. Jag älskar dem.
Tips på vad som är nyttigt för vad i kroppen kan ni  läsa om här
Min favoritsida. med tipset önkskar jag er en bra dag.

Coffe on the go.....

Kategori: Allmänt

Alla coffe "on the go" muggar jag äger är gratis muggar dvs reklammuggar som jag har fått genom åren. Men ingen av dem känner jag mig riktigt nöjd med. Tycker inte att en mugg man ska kunna ha "on the go" ska läcka i kanten så fort man råkar tillta den lite för mycket. Stör mig oerhört. Dessutom tycker jag gott att de kunde hållt värmen lite bättre än vad de gör.

Den klart snyggaste muggen är den silver/svarta men den bästa muggen av dem, how ever är den silver/gröna från Sagform. Den håller värmen bäst utav dem. Så det blir också den jag använder mest. Den blå är både ful och väderlös så den använder jag aldrig.
Jag tänkte jag skulle köpa en riktig kvalitetsmugg med dubbla lock för att hålla värmen bättre och minska lekagerisken. Har sett att de hade sådana på Claes Olson, men när jag var där och skulle köpa en så var muggarna naturligtvis slut.
Finns visserligen likadana på Ica Maxi men dem var typ 20 kr dyrare där. Varför ska man betala mer än nödvändgt liksom.
Kanske en coffe "on the go" mugg kan vara en bra alla hjärtans present, för det är ju snart och det är lite kul att överraska sina kära med något litet. (Hoppas dem inte läser det här inlägget, men jag tror inte det va;P)
Firar ni alla hjärtans dag på något vis?