vardagsenkelt

Högsommarvärme

Kategori: Allmänt

Nu har vi haft riktig högsommarvärme i några dagar. I dag blir det fjärde dagen närmare bestämt.
Dem har jag tillbringat mest hemma men också vid havet. Det vi har roat oss med är följande....
 
kubbspel
 
fortsatt med pilljobbet av våra plattor
 
Burit bikini för första gången i år och blottat min bonnbränna, som för övrigt fick Toni att fulkomligt asgarva varje gång jag vände ryggen till. :)
 
 
Vi har så klart tillbringat tid vid havet och badat. 20 grader i havet. 
 
 
För övrigt har vi hälsat på svärmor och svärfar, fikat med svåger och hans fru. Grillat med mera.
Idag väntar jag min kusin Peter med dotter Pernilla. Dem ska stanna här till på tisdag. 
Vi hörs!
 

Projekt: Gör om, gör rätt!

Kategori: Allmänt

Vi  hade svårt att få tag på stenmjöl att sopa ner mellan springorna på plattorna. Det i hop med vatten blir lite som en cementfog och gjuter liksom ihop plattorna så att de fixerar och ligger still. Toni kom med den briljanta idén att vi kunde använda vårt slitlager och sopa fram och tillbaka så trillar stenmjölet som finns där, ner i springorna. Lite skeptiskt, lät jag mig ändå övertalas att det nog funkar. Och visst det fixerade sig bra, men det ser för djävligt ut, för även små sten har följt med i springorna och skapar en ojämn fog. Förstör hela intrycket av plattsättningen.
Snyggt NOT!!
 
 
Så nu har jag startat projektet "gör om gör rätt" med min egen variant som tar EVIG TID, men resultatet blir desto bättre.
1.Först får jag skrapa upp småstenen i springorna.
 
 
2.Sedan sopar jag ihop det jag får upp.
 
3. Silar det med en vanlig hushållsil.
 
 
4.Kvar i silen är stenen jag inte vill ha ner i springorna.
 
 
5. I skålen sedan har jag fint stenmjöl. :)
 
 
6. Det sopar jag ner springorna ígen.
 
7. Vatttnar sedan på själva plattan med en vattenkanna så att vattnet letar sig ner i springorna och gjuter ihop stenmjölet.
Klart.
Pill jobb? Ja, men......
Avsevärd skillnad på resultatet och helheten blir bra mycket snyggare.
 
 
Så det är bara att fortsätta projektet, "gör om, gör rätt". Är väl klar till hösten ;) sådan jävla tid det tar.  Hade varit bra mycket lättare om vi hade fått tag på stenmjöl från första början. Sättsand fanns det gott om och är samma sak, men myrorna gillar sättsand väldigt mycket men stenmjöl  gillar de mindere. Därför ville vi ha stenmjöl. Vi behöver inte fler myror.
 

Teknikprylen som gör skillnad

Kategori: Allmänt

Tänkte gjort ett inlägg igår om en teknikpryl som gör skillnad. Det handlar om förstärkaren till Iphonen så att man slipper sterioapparater för att spela upp sin musik.
Jag fick den här en gång i julklapp eller om det var en födelsedag. Jag minns inte riktigt. Men den fyller sitt syfte, lätt att ta med sig ut på terassen när man vill spela musiken i telefonen så att alla kan höra och är inte större än en radio.
 
Det var ju den vi hade i vårt partytält.
Sedan finns det ju varianten som Philip och dem hade när dem hade fest i sitt partytält.....
 
 
Ungefär lika stor som en studiohögtalare eller om det blir tydligare, ungefär som mitt hallbord!
 
 
Så kan ni förstå varför det fanns en överenskommelse om att musiken skulle dämpas avsevärt klockan tolv.
Inte så vacker men den var effektiv kan jag lova! :P
 

En helg i partyts tecken

Kategori: Allmänt

Som jag nämt så har både jag och Toni fyllt år. Vi bestämde oss för att när plattorna var lagda så skulle vi ordna galej. Sagt och gjort....upp med partytältet... på fredagen var det dags.
 
 
In med stolar, bord, el, belysning, förstärkaren till Iphonen och terassvärmare....
 
 
och lite filtar. Duka upp, och tältet står redo för nattliga äventyr. ;)
 
 
Och även om vi hade grym tur med vädret så är det inte utan att man är tacksam för terassvärmaren. Fram på småtimmarna stängde vi in oss i tältet för att värmen skulle stanna kvar. Det gjorde den också, vilket gav oss möjligheten att sitta ute till 3 på natten utan att frysa!
 
Sedan kommer det alltid en dagen efter....... lagom seg, för inte är jag van att hålla mig uppe till 3 om nätterna. Men men, det var värt det för vi hade så jäkla trevligt.
Nu var det bara att städa upp efter oss gamlingar och börja om proceduren för på lördagen skulle Philip ha fest för 20p i tältet. Finns det hjärterum så finns det stjärterum ;)
 
 
Det var ju i alla fall inte så stökigt efter oss. Rätt lättstädat faktistk. Och för Philips del gick förberedelserna väldigt fort eftersom allt redan fanns på plats. Det var bara för dem att klämma in ett bord till och lite mer stolar, sedan var deras partytält fit for fight. ;)
Kom ut idag och ser inte mycket spår av deras party annat än fyllda säckar då Philip redan hade städat undan det mesta. Kan tala om att deras party var lite mer högljud än vårat. :P 
Det var bara på plattorna man kunde ana en ordentligt fest, ni vet fimpar, snuskuddar, kapsyler, ett och annat trasigt plastglas och flaskkross. Så där som ungdomspartyn brukar se ut. Måste dock säga att de skötte sig väldigt bra och respektfullt ändå. Kockan tolv var det sagt att de skulle dämpa sin musik avsevärt för att klockan 3 stänga av den helt och det gjorde dem. Good for them.
Men hur som  helst innebär det här att vi har haft två kvällar på rad där vi varit vakna till 3 på natten och förmodligen grannarna med. ;) så idag blir det nog inte många knop gjorda.
Hoppas att ni får en fin dag.
Kram
 

Förvandlingen

Kategori: Allmänt

Inser att det har skett i förvandling, även om det är en liten i det stora hela.  Något som slog mig i dag,är att den här lilla hörnan som stått halvfärdig i väntan på att resterande plattläggning skulle vara klart, faktiskt blivit klar.
 
 
Vår  lilla hörna för 2 som nu färdig.... :)
 
 
Vi har haft Alex på besök en natt och han tycker att det har hänt ofantligt mycket sedan han flyttade. Ett helt nytt hus som han uttryckte det.
 
 
Nej nu måste jag fortsätta att vattna i trädgården.
 
Vi hörs!
:)

När fru fynd är i gång

Kategori: Dukat,servettbrytningar, Intett & Pysslat

Har köpt mig stora utekrukor som jag har suktat länge efter men inte ansett mig ha råd med eftersom jag ville ha 3 st. Dem kostade 700 kr styck. Men inte idag.....för nu var det 50% på dem. Tjohoooo!! Jag slog till direkt. ;)
Lööövee REA!
I veckan fyller både jag och Toni år så till helgen ska vi ha lite kompisar här. Det blir partytält upp och jag hoppas verkligen att det slutar att blåsa. Känns ju som det är höst för tusan. Det har blåst i 2 dagar nu, så där som hela juni gjorde. Solen är visserligen framme men eftersom det blåser så mycket blir det ju ingen värme att tala om. Ärligt talat så är jag så less på blåst. Minns inte sist vi har haft en så här blåsig sommar!
Nåja...tillbaka till helgen. 
Jag hittade ljuslyktor som jag tänkte mig på altanbordet när mörkret faller. Gissa vad dem kostade.......... 39 kr st. Vilket kap!!  Köpte dem på ÖB, så iväg och fynda med er nu. ;))
 
 
Så bra när det är glaskupa om så att ljuset inte blåser ut för minsta lilla.
 
 
Visst var dem söta!
 
Köpte även en zinkbalja på ÖB för 45 kr!!! Den ska fyllas med partyis och sedan ska jag trycka i Gin, ölfalskor osv....Det blir coolt det! :P
 
 
Jag får väl ta ett kort sedan och visa hur det blev.
 
Jag äääälskaaaar REA! :)))
 
Må gott!
 
 
 

Födelar och Nackdelar

Kategori: Allmänt

Det är klar fördel att ha skogen som närmaste granne fina sommardagar. Grön kontrast mot himmel ger en rofylld tillvaro, samt mycket att titta på i form av fåglar,andra söta djur som ekorre, igelkottar, rådjur osv....
 
 
Men det har även sina nackdelar och det gäller att tänka sig för och hålla tomten ren och fri från rishögar som den här.
 
 
 Att ha en rishög som den här liggande precis där tomten angränsar till skogen i ett par dagar is a BIG NO NO! Eftersom det drar till sig det här...
 
 
 In striking position....
Även om det inte ser ut att vara någon huggom vilket är den orm vi träffar på mest på vår tomt annars, så gör det ont även när snoken biter. Tur  för mig att jag hann se snoken krypa in i rishögen som jag precis var på väg till för att ta bort. Annars kanske jag hade haft lite värk i något ben, hand eller arm.
Ibland är Gud snäll och låter en se vad som komma skall så att man kan agera förnuftigt och undvika otrevligheter.
Jag tyckte jag klarade av att behålla mitt lugn och ta bort högen, fota ormen medans den bara låg beredd att hugga om så skulle behövas...för jag var uppenbarligen ett hot. Även om jag var skraj så påminde jag mig hela tiden om att den var ännu mera skraj för mig och fotade vidare.... :P
 
Se så ja kärring nu när du haft ditt roliga kan jag få ge mig av nu!
 
 
Jösses hade detta varit innan jag fick katterna hade jag nog skrikit i högan sky. Jag tycker varken möss, råttor eller ormar är några trevliga varelser alls faktiskt. Men när man har katter så vänjer man sig vid diverse kryp som de drar hem och lägger som små presenter utanför dörren. Visserligen döda, men jag hade till en början lika ont av det ändå. Men nu är det som att jag har blivit luttrad på något vis...eller så är det åldern. ;)
Men jag har ändå bekräftat för mig själv varför jag vill ha rensat runt växtligheter och undankrattat vid häcken som gränsar till skogen. Just för att jag ska se vart jag trampar, sätter händerna osv.... Så det är bara att fortsätta att rensa undan sly och annat som hindrar mig från att ha klar sikt.
 
Må gott!
 

Sommar inte optimal för trädgården

Kategori: Allmänt

Som jag tidigare nämnt i bloggen så har jag under hela juni månad varit tvungen att gå ut med höstjackan på mig och vattna det tidigt blommande rabatterna. Det var kallt och kom inte mycket till nederbörd den månaden. Det som blommade blommade över rätt snabbt på grund av torka till följd av blåst. Nu i juli månad har sommarvärmen äntligen kommit och ny blommning i rabatterna, men samtidigt har det varit varannandag väder, dvs sommarsol ena dagen och regn andra dagen. Mer eller mindre. Det är då man ser regnbågen förstårs. :)
 
 
Dock är det så att när regnet har fallit så har det kommit i form av skyfall, som om man vred om duschmunstycket till de hårdaste strålarna.
 
 
 
Det har INTE varit gynsamt för  blommorna, som en dag när jag kom ut låg sönderslagna längs med marken. Jag försökte resa dem med stöd och hoppades att de skulle hämta sig. Och det gjorde dem förvisso men,  då kom nästa skyfall som i princip skurit sönder själva blommorna. Ja ni ser ju själva vilken sargad  växt.
 
 
Nu återstod bara att klippa bort det trasiga blommorna. För att se om det finns blommor under som kan få ny kraft. Snyft... vilken besvikelse att så mycket hamnar i hinken!
 
 
Hinken blev full väl allt var färdigklipp, men det är rätt mycket blommor kvar ändå och en del knoppar under, så jag hoppas att jag får njuta lite till av dess fägring. :)  Bara det kan regna normalt och inte piska mot marken som det gjort hittills.
 
 
Dessutom när rabatten ändå såg så ful och ovårdad ut passade jag på att ta bort Ozzys klösbräda (tuja på stam)  Flyttade fram de vita jätteklockorna där istället. Det är egentligen helt fel tid att rumstera och dela växter i en blommande rabatt men den är verkligen sargad efter regnet så allt kan nog bara bli bättre.
Undrar förresten om Ozzy kommer att leta efter sin klösstam. ;) 
 
 
Och här har ni hans klösstam som har fått stå kvar alldeles för länge. Men han har gillat den.
 
 
Imorgon om vädret tillåter så ska vi klippa häcken.Kanten runt den nya plattsättningen fick Toni klart idag så nu återstår det bara att köpa stenmjöl att sopa ner mellan plattspringorna så att det limmar ihop sig ordentligt. Sedan är det fritt fram att möblera  ytan på den nya uteplatsen.
Lite bättre väder återstår också förstårs så att vi får anledning att använda vår nya yta. Det vore ju trevligt!
 
Må gott!
 
 

Husmorstips...hur ta bort klister efter klisteretiketter

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Ibland har man satt en klisteretikett på någon burk för att avisera innehållet i burken. Sedan diskar man den bara för att upptäcka att man inte kan få bort allt klister, hur mycket man än blötlägger den så försvinner inte allt. Men då ska jag tipsa er om ett knep jag lärde mig för många år sedan då jag jobbade i butik och klistra prislappar på hyllkanten var en regel. Men emellanåt rumserade man om i hyllorna och då var man tvungen att ta bort klistret från prislappen.
Hur göra då?
Du behöver lite kemisk ren bensin på lite bomull. Gnid där klistret sitter och vips allt spår av klister är borta.
Här ser ni ett typexempel på en burk jag plockade fram ur gömmorna häromdagen och tänkte att den ska får nytt liv.
Men lite makeover först. ;)
och här ser ni restultatet. Inte illa va!
 
Vaknade så klart innan tuppen idag. Här har vräkt ner i natt och just nu är det uppehåll men regnmolnen hänger tungt över oss även om det finns knallblå luckor i himlen lite varstans. Bara att hoppas att lluckorna hamnar rakt över mig. Hoppas i allafall att man får upphåll så att jag kan fortsätta rensa sly och fixa i trädgården. Precis som jag roade mig med igår. Då hade jag sådan tur att när jag kom in på kvällen först då kom regnet. Jag hade gått hela dagen och pulat i trädgården utan en regndroppe över mig. Hoppas på samma tur idag.
Kram så länge.

Plattorna på plats

Kategori: Allmänt

Första veckan på semestern och plattorna är lagda.Tack vare vår gode vän som är hantverkare och som var snäll och kom och hjälpte oss i onsdags att lägga plattorna. 7 timmar senare var dem på plats Jag är ÖVERLYCKLIG! . Fina vänner man har!
 
 
 
Har som vanligt varit på snigeljakt och tur är det väl att jag har varit ihärdig för annars hade vi nog haft invation i stora mått. Plockar i snitt ca 10-20 st varje kväll. Tydligen mördasnigelår i år och på nyheterna hörde jag om dem som fick ha en räfsa och en spade om det ska märkas att man plockar bort dem. När jag plockade sniglar så stötte jag på en ny sort. En som är muterad eller någon slags korsning av våran hederliga skogsnigel och mördarsnigeln Jag har hört talas om sorten men inte sett den förrän nu. Den är mycket längre än dem andra och ser snarare ut som en orm både till längden och till sitt annorlunda mönster. Se själva...
 
 
och nedan bild får ni en bättre uppfattning hur mycket längre den snigeln är mot de andra.  Den ska tydligen inte vara skadlig för trädgården men tyvärr vågar jag inte chansa så den hamna i snigelpåsen den med. Måste googla för att se så att jag nästa gång i så fall  inte dödar något som kanske är bra för trädgården.
Ser ni den ormliknade snigeln i nedre hörnet? Den är lååång.
 
I morgon ska jag försöka hinna med att dela med mig av ett hursmorstips. Vi hörs.
Hasta la vista

Inget plattläggar väder idag inte....

Kategori: Väder & Fenomen

Så kom väl det där kraftiga regnet. Varningar har tydligen varit utfärdade över småland som redan drabbats av kraftiga skyfall men hade igår fortfarande de värsta skyfallen kvar att vänta. Så det är väl där allt vatten har hamnat varje gång prognosen utlovat regn men det har inget regn kommit. Men som sagt nu är det här och det blir fort vattensamlingar. När det kommer så mycket vatten på en gång så har stuprännan svårt att ta emot allt så det blir som ett vattenfall utanför fönstret.
 
 
Himlen är förvåndande ljus ändå och man anar ändå solen under den tjocka molnmassan.. Säkert inte omöjligt att det kan spricka upp senare i eftermiddag. Blåser gör det med. Men spricker det upp kanske vi kan lägga några plattor till. Toni la några precis utanför altandörren igår så nu vill jag få dit en fin blomkruka.Men klart har inte lust att stå ute i ösregnet och plantera. :P
Kram kram

Praktiskt smördegspaj

Kategori: Bak & Mat Recept

Idag kom äntligen våra restade plattor! 5 pallar närmare bestämt så nu ska här läggas plattor :)
 
 
 
Har nästan gjort klart min 15 mtr långa rabatt, det återstår bara att sätta ner en paradis buske och gräva bort lite gräsmatta. Resten jag planterar är mest för utfyllnad och egentlgen inte nödvändig. Men för att det ska upplevas lite fylligare till de andra växer till sig kan det ju vara ett alternativ. Men det är i alla fall valfritt och inget som är tvunget att få klart. Känns ju bra nu när plattorna har kommit.
 
 
Käkade rester och gjorde en supergod smördegspaj. Jag hade lite curryffärs kvar men inte tillräkligt för att mätta 3 personer.  Så det blev till att bli kreativ för att dryga ut maten så det blev tillräkligt åt 3 personer.. Bredde den lilla curryfärsen som fanns kvar på en färdig smördegsplatta, rev ost över, rullade ihop och in i ugnen. Fixade en potatissallad, grönsallad och hade lite fajitaskyckling kvar samt fyllde jag ut med luftorkad skinka. Sistnämda är grymt praktiskt när man vill dryga ut mat och fixa till en buffé och få det att bli mer mat.
 
 
 
 
 
För övrigt idag så hade vi trots SMHIs prognos om regn hela dagen en jättefin sommardag. Visst det kom in moln men inget som påverkade oss nämnvärt. Dem skuggade väl någon annanstans och regnet.... jo visst det kom allt regn men inte förrän vid 20- tiden. Fast what the heck om de spår fel åt rätt håll, dvs man blir inte lika besviken när de säger att man ska få en hel dag med regn och man istället får en strålande sommardag. Det är lite lättare att gilla läget då än om de säger man ska får kanonväder och det istället blir regn. Faktisk kan ju man få prognoserna att stämma riktigt bra, det är ju bara att ställa in sig på väder tvärtom vad de säger så blir det ju rätt ;)
 
Happy monday, happy vacation! Kramar :)

Sommarvärme och semster

Kategori: Allmänt

Japp....sommarvärmen kom till slut. Ganska precis när juli anlände så anlände också sol och värme, eller tja typiskt svenskt sommarväder. Varannan dag sol och regn eller sol på förmiddagen och regn på eftermiddagen eller tvärtom. Men värmen är konstant liksom.
Det klassiska svenska sommarvädret helt enkelt, känns väl igen?  
I torsdagskväll när jag hade gjort ett inlägg i bloggen tog jag med mig datorn ut och la mig i loungsoffan och surfade.
Det var en fantastisk kväll med hela 21 grader ända till sena natten.
Hade det inte varit för att jag skulle gå upp tidigt och jobba så hade jag nog legat där än. ;) 
 
 
Men nu mina vänner är det lördag och igår (fredag) jobbade jag min sista dag innan jag gick på semester.
Dagen började bra med sol och värme men lagom till jag slutade jobbet så öppnade sig  himlen. Det bokstavligt vräkte ner.Sedan regnade det av och an resten av kvällen.
Visste ju visserligen att det skulle bli molnigt till eftermiddagen men regnet skulle komma lördag (idag)  som tidigast.
Men se där SMHI, nu hade ni fel igen...för det var igår regnet kom och idag har det inte kommit något regn alls som var utlovat. Bara molnen har anlänt.
Värmen håller sig dock kvar och det har varit ca 23 grader ute hela dagen idag. Så vi har ju så klart vistats utomhus en del idag, fikat och slappat om vart annat.
 
 
 
Rände lite på stan förstårs för maken behövde lite nya t- shirts.
Nu har jag ÄHF (Äkta hälft fritt) hemma eftersom han är på konsert så förutom att dyka ner med fingrarna i gotteskålen så tittar jag in här. ;)
 
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Fläskfile i krämig vitlökssås

Kategori: Allmänt

Dammade av ett gammalt recept modifera om det lite och gjorde en simpel men urgod rätt idag. Jag serverade den med Pasta.
Här är orginalreceptet.
 
 
 
Min variant av rätten:
Jag tillsattde ca 1 dl  grädde till köttbuljongen istället för vatten, för jag ville ha den riktigt krämig.
Jag tog 5 pepparsorter istället för svartpeppar. Tycker det är ett lyft i maten när de olika pepparsorterna förstärker olika smaker i råvarorna.
Jag stekte fläskfilén  och krydda den med min nya Santa Marias rub in herbs. Den smaksätter verkligen mycket.
Jag hade ingen färkost med vitlökssmak utan jag använde naturell Philadelphia och pressade i en vitlöksklyfta istället, och det funkar lika bra.
Köttbujong, jag använde Knorrs köttbuljong i pulverform.
Jag var försiktig med salt då rub in herbs är rätt salt i sig.
Jag hade ingen färsk persilja utan jag tog torkad persilja, funkar super det med.
Använde lite vatten för att späda ut såsen till rätt konsistens.
Det blev mums det!
 
 
Vädret idag mitt på dagen soligt. Lite molningare framåt eftermiddagen men ruskigt varmt, lite så där åskväder.
Nu har jag för övrigt nerräkning för imorgon jobbar jag min sista dag innan semestern. Ska bli såååå skööööönt!!!
Men redan nu ska jag ut och njuta av kvällsvärmen, en sådan där riktigt varm och go julkväll.
Må gott.
 
 
 
 

Sommartider hey hey sommartider.....

Kategori: Allmänt

 
Hänt uder en vecka och flyttlass till Hässleholm, ett 1 mtr långt inlägg! ;)
I Torsdags förra veckan bjöd på riktigt sommarväder vilket passade bra då jag var på sommarfest med jobbet och vi satt ute och åt. Ljuvlig kväll.
 
I fredags östegnade det, vräkte ner var väl mer rätt uttryckt. Hände väl inget märkvärdigt den dagen utan efter jobbet blev det väl mer soft framför tv:n om jag minns rätt. ;P
 
Lördag var ju rena sommardagen igen och det var ju då vännerna tittade förbi på en liten förfest innan bluesfestivalen. Det skrev jag om på bloggen. Det var riktigt trevligt.
 
Söndag startade med moln och regn....aahh...tänkte jag, varannan dag väder. Då kan man passa på att fixa inne för då blir det säkert fint på Måndag. Men redan fram vid lunch sprack det upp och blev en fin sommardag igen. Vi grillade tillsammans som en familj där alla bor under samma tak för sista gången.
 
Måndagen gick nämligen flyttlasset till Hässleholm. Det är Alex som flyttar dit för han är trött på att pendla. Nu har han bara 20 min väg till jobbet. Så det blir skönt för honom. Förstod honom faktiskt, för jäklar vilken dryg väg att köra från Kungsbacka till Hässleholm.
Det krävdes 3 bilar för att flytta hans grejer!!
 
 
Ändå har han lämnat minst ett billass till bakom sig som ska till tippen.
 
 
Men vilken lägenhet han har fått sen då!!!! Stor, högt i tak, ljus och fin.
 
 
 
På kvällen sedan röjde jag och fixade och fick lite struktur och ordning som vi har saknat då jag har upplevt att vi är lite trångbodda när 4 vuxna ska samsas under samma tak. Har fått så fint och rent överallt. Inga tråkiga högar som ligger som man inte har någonstans att göra av. Me like!
Dock saknar jag sonen min och det känns konstigt att jag inte vet när jag ska vänta honom nästa gång. Han kanske inte ens vill komma och hälsa på sin familj....vem vet ;) Hemska tanke...så hoppas jag verkligen inte att det är/blir.
Tisdag var det dags att ta sig till kneget igen. Men då när jag kom till tågstationen var mitt tåg inställt och jag insåg att jag inte skullle hinna i tid och det var min tur att öppna. Stressad ringde jag till mannen min som var snälll och erbjöd sig att skjutsa mig till jobbet. Jo men visst det tackar man för. Väl på motorvägen i Kållered fick vi tvärnita och det blev stopp i trafiken. Efter några minuter kom Ambulans, strax därefter polis och sen en polis till och slutligben sådana där lastbilar med blinkande hänvisningspilar, 3 st närmare bestämt.
Vi satt som frågetecken och undrade så klart vad som hade hänt. Vi förstod ju redan när ambulans och polis kom att det rörde sig om en olycka. Visst var det en olycka....när vi väl kunde köra vidare såg vi att en lastbil på vår sida motorvägen hade vält och hamnat även på den andra sidan av motorvägen. Alltså var det stopp i båder norr och södergående riktning. Minst en personbil var inblandad i krocken som vi såg. Men senare visade det sig att det var så många som 3 bilar som var inblandade i denna kollision med lastbilen. En annan sak som visade sig senare vara att lastbilen fraktade Madonnas ljudanläggning som skulle användas på konserten hon skulle ha på onsdag på Ullevi... Hoppsan....kanske hon får köra unplugged då. Nej skämt åt sido. Det var en person som fick åka till sjukhuset men ingen blev allvarligt skadad och det var väl tur i oturen då får man väl säga.
Idag hörde jag från jobbet att de gjorde souncheck på Ullevi så ljudanläggning har de fixat i alla fall. :)
Det blev ett långt inlägg då jag inte riktigt hunnit prioritera bloggen utan har njutit av vädret, blommorna som blommar just nu och av den konstanta värmen som är kvar även om det är molningt...med andra ord...SOMMAREN ÄR HÄR!
 
 
Må gott!

Kesoröra Italian style var det här.

Kategori: Allmänt

Keso naturell
Lufttorkad skinka
Rödlök
Soltorkade tomater
Oliver
Parmesanost
 
Oj oj, det var gott det. :)