vardagsenkelt

Hushållstips mot mögel

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Har väl hänt en och annan gång att man har glömt av något livsmedel i en plastburk  som hamnat långt bak i kylen ett tag. Inte helt kul när man hittar den burken igen och öppnar locket.
Ett som är säkert är att även om man diskar rent burken, så finns mögelsporer kvar i plasten och nästa gång man har livsmedel i burken så blir det väldigt mycket snabbare dåligt.
Men lösnngen finns som råder bot på det problemet plus, man slipper slänga sina plastburkar i tron att dem har blivit försörda.
Diska först burken som vanligt och häll sedan lite ren ättika (24%) och stäng locket och låt dra ett dygn. Diska sedan burken igen och nu kan du vara säker på att inga mögelsporer har överlevt!
Alltså, ättika= en riktig mögel mördare!

En sukling:(

Kategori: Allmänt

Sä här hade jag velat må.....
Så här mår jag.....
Inte mycket energi, ont i huvud och hals. Har haft så i en vecka nu men det har nått sin peak nu tror jag. Lagom till helgen. Typiskt.
Det fick bli pizza igår när jag kom hem från jobbet. och jaaa, det var pizzabagaren som gör den godaste pizzan som jobbade. :)
Yummie!
Hoppas att ni mår bra i alla fall.

I onsdags varmaste vårdagen hittills.

Kategori: Väder & Fenomen

Onsdagen den 28/3  bjöd på en temperaturer på 19,7 grader Ulricehamn. Det är mycket det för att vara mars månad!!
Det är det varmaste för årstiden sedan stationen drog i gång sina mätningarna i mitten av 1800- talet.
Hej Hopp

Servettbrytning, en påskhare till bords:)

Kategori: Dukat,servettbrytningar, Intett & Pysslat

Nu så....har ni väntat länge va? Den som väntar på något gott väntar väl aldrig för länge;) Här kommer den roliga servettbrytningen som ni kan ha till påskdukningen.
Nu är den vänd.          Vik upp spets mot öron. Vik hela servetten bakåt så öronen delar sig.
Går det inte fästa den genom att lägga den omlott i flikarna bak så fäst med ett gem. Det är lättare att fästa omlott i flikarna med en pappers servett. Tror även det beror lite på storleken på servetten. Jag fick använda gem på just dessa tygservetter, men när jag har gjort vikningen med pappersservett behövdes inte det.
Överraska nu era nära och kära med en påskhare till bordet ;))
Kram kram....

Gratis appar kostar visst, trots allt.

Kategori: Allmänt

Tycker att min nya iphone 4s slukar batteritid rätt fort. Men i Metro häromdagen fick jag svaret. Gratisapparna suger oerhört mycket kraft från batteriet. Om det nu stämmer, vill säga. Men jag har efter jag läste det, verkligen noterat batteritiden när jag använder gratisapp mot betalapp. Och visst tycker jag att det är en klar skillnad. Hade ingen aning att så var fallet och om det nu är sant som jag läste i tidníngen. Jag berättade för sönerna i tron att nu kommer jag med förklaringen till mysteriet.....men, men för dem kom det knappast som någon överraskning. Det  där kände de väl till sedan länge.
Ja ja....men men jag blir i alla fall aldrig för gammal för att lära mig något nytt. :)
För övrigt idag.....underbart väder och vi har grillat efter jobbet. Det är mumma det! :)
Life is good! :)

¸¸.•*¨*•♫Ja må han leva ¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*Ja må han leva♫•*

Kategori: Allmänt

Philip 20 år, HIP HIP HURRA!
Och giftbagen innehöll: Rayban solglasögon, Converce skor, salongs schampo och någon saltvattensprodukt som tydligen är det nya nu som killarna stylar håret med. I övrigt fick han spelet shugun och pengar. Har var mycket nöjd med sina presenter och sa att han fick precis allt han hade önskat sig. Så bra då!
Farmor och Farfar tittade förbi och till middag hade Philip beställt Kinamat och Prinsesstårta, något han gör varje år, han tyckte inte att han ville frångå den tradisionen.
Vilken fantastisk söndag. 15 grader i skuggan och 23 grader i solen. det blev visserligen inget grillat idag, men lite krattande av rabatter hans med efter firandet av Philip.
I veckan tänker jag dela med mig av en rolig servettvikning till påskdukningen. stay tuned ;))
Må gott!

3 måste produkter för hemmet.

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Med de här 3 produkterna kommer man oerhört långt i sin strävan att hålla fräscht och rent i sin hemmiljö.
Användingsområde för exempelvis...
Diskmedel:
1.Diska så klart.
2.Tvätta fönster, eftertorka med torkypapper. Inte en fetfläck eller rinnmärke lämnas kvar. Det blir så rena fönster att man inte ser att där är ett fönster.
3.Toni tvätter ofta bilarna med diskmedel. Det tycker han är toppen.
4. Tvätta huset. ett tips jag fick av damen i färgaffären, som när jag skulle handla för att rengöra huset inför målning, så sa hon sen kan du skippa alla de där onödiga preparaten. Tvätta huset varje år med vanligt diskmedel för en längre livslängd på färgen. Det tar bort allt och är skonsamt mot färgen. Man slipper få svartmögel osv....
Sagt och gjort med ett överraskande fantastiskt resultat.
5. Putsa smycken. Lägg smycken i hett vatten med lite diskmedel och metallen och diamanterna bländar dig med sin renhet! :)
Såpa:
1. Almänt rengöringsmedel, till golv, badrum, kök. Luktar rent lääängeee!!
3. Utmärkt medel att göra rent ugnen med, om man nu inte har en självrengörande ugn. Då ska man inte använda några medel alls. Det är även toppen att rengöra grillgallret med. Lägg grillgallret i hett vatten och såpa och skura bort allt skit hur lätt som helst!
2.Hålla blommorna fria från skadeinsekter gör man med såpa och vatten.
3. Även såpa kan man använda vid rengöring av huset. Skonsam mot både trät, färgen och rabatterna.
4. En naturprodukt som är effektiv sanerare mot det mesta skadliga och skonsam mot miljön.
Klorin
1. När den vita duken blivit dassig är det bara att blötlägga den i lite klorin  och hett vatten en stund för att få dem vita igen.
3. I toaletten, handfatet, diskhon där beläggningar och dålig lunkt så småning om samlar sig. Man får bort alla bakteriebeläggningar som kan bli ,och som vanligt rengöringsmedel inte orkar med efter ett tag.
3. OBS!! Det är inte ett dugg miljövänligt men ibland måste man ha bort bakterier helt enkelt. Men som sagt används ytterst sparsamt och andas inte in, använd inte i kombination med andra medel, samt sörj för god ventilation vid användning. Det är starkt och frätande, alla bakterier dör!
Det var dagens tips för säkert är det många med mig som känner för att börja att röja och vårstäda nu när solen är framme under helgen!
Ha de bäst!

Fredag 23 mars, vilken vårdag!!!

Kategori: Väder & Fenomen

På väg till pendeln från jobbet. Inte så pjåkig väg att gå.
Kompisar som gärna simmar fram till en i hopp om att man slänger i en munsbit till dem. Så söta.
16 grader i skuggan. Mötte folk som gick i kortärmat- Lite oroväckande när värmen kommer så tidigt!!!
När jag väl klev in på tomten möttes jag av det här, som visserligen varit en knopp ett tag, men nu.......
Det var bara att suga i sig våren, värmen och skura ut grillen.....
och premiärgrilla!!!
Yummie!!
Lite kaffe och avec efter maten, rena semesterkänslan......
Vilken fredag säger jag bara!!!!!

Säsongens frukt och grönt i april.

Kategori: Säsongens frukt och grönt.

Ja och här kommer dem.
Aubergine från Holland
Paprika från Holland
Purjolök från Holland
Lök i knippe från Italien
Grön sparris från Italien
Kärnfria gröna druvor från Chile
Ananas från Costa Rica
Mango från Peru
Plomontomat från Spanien
Romansallat från Spanien

Planeterna ja....

Kategori: Väder & Fenomen

Det har varit molnigt några dagar nu. Så man har varken sett planeter eller stjärnor. Men idag har det vackra vädret kommit tillbaka och det innebär stjärnklar kvällshimmel. Jupiter och Venus har rört sig sedan sist.

Asså, nja lite mätt på rosa redan.

Kategori: Allmänt

Bäst jag skyndar mig och stänger altandörren nu innan Ozzy kommer in med troféer.
Om jag inte är med ute står han och skrapar på rutan, och jag har ingen större lust att vara ute längre, börjar bli lite sent nu, så jag ställde dörren på glänt  istället och det var han nöjd med. Men jag är rädd att han hämtar diverse gosaker att ta med sig in, så  jag vågade inte ha dörren öppen någon längre stund och nu när jag har stängt igen så står kattfan där och skrapar på rutan igen. Jobbiga katt. Släpper jag in honom så ska ha ut 5 minuter senare. Denna rastlöshet hos honom tyder på att han behöver jaga. Lika bra han får vara ute en stund till.
Nu ska jag borsta tänderna och göra mig redo för att möta John Blund om en stund.
Må gott.

Säsongens frukt och grönt i mars.

Kategori: Säsongens frukt och grönt.

Hej Svejs.
Nu har jag fått hem något som jag sjäv saknat och många gånger funderat på att göra. Nämligen skriva ner alla säsongens frukt och grönt. Slippa handla hem sur frukt och smaklösa grönsaker bara för att man inte har koll på vilka länder som har säsong för tillfället.
Men ICA det smarta företaget hann till min stora förtjusning före! Jag har liksom aldrig kommit till skott med den saken.
Lite synd bara att texten är för dem med supersyn. Men men...jag skriver in det här på bloggen så att jag själv kan leta upp rätt månad med text som jag ser eftersom min syn efter hand blir allt sämre med åren. Med start på mars då, för vi befinner ju oss mitt i denna förtjusande månad just nu.
Aubergine från Holland
Purjolök från Holland
Röd grapefrukt från USA
Ananas från Costa Rica
Kiwi från Italien
Blomkål från Italien
Plommontomat från Spanien
Mango från Peru
Anjopäron från Argentina
_____________________
Himla super det här måste jag säga. Tack ICA!
För övrigt har min dag varit bra tycker jag. Inget märkvärdigt att skriva om.
Må gott!

En helg med urtrist väder

Kategori: Bak & Mat Recept

Fy fan vilket tråkigt väder det har varit över helgen. Trist, trist, trist!
Har sprungit på stan för att inhandla Philips födelsedagspresenter idag. Han fyller år på söndag nästa vecka. Så skönt när man vet precis vad man ska köpa.
Igår käkade vi thaimat. Det var mumma det. Hade rostade cashewnötter på och vad gott det är! Men glömde fota förstårs. Innan middagen hade vi finbesök av svågerns dotter Malin och hennes lilla tjej Leona. Så bedårande söt dotter hon har.
Idag fick det bli hamburgare med pommes till middagen. funkade ju det med för all del.
och efterrätt lite senare fick bli våfflor.
Jag köpte färdiga bara att köra i brödrosten. Så  enkelt och praktiskt när man vill ha lite dessert.
Må godis.

Tror jag vet vad som gör min dator lite krasslig

Kategori: Allmänt

Jag använder safari istället för explorer när jag ska surfa på nätet. Nu fick jag upp meddelande att safari kräver för hög diskanvändning. Kan det vara det som spökar?!! Kanske ska prova att använda explorer igen. Från början bytte jag för det gick betydligt snabbare med safari. Jag kan inget om sånt där så det kanske inte alls är det som är problemet, men eftersom det inte finns något virus så....kanske sånt har betydelse....vad vet jag, vad vet jag.
Vi hörs.

En av stans enklaste fredagsrätter. :)

Kategori: Allmänt

Sådär jag, nu passar jag på medans datorn är tillfälligt pigg.

Ost & skinkgratinerad tortelini.

Torellini kokas i buljongvatten
Rökt skinka, som skärs i strimlor
Grädde
smakrik ost
Lite salt, pepper och muskot, var försiktig med muskoten dock för den får inte ta över. Man ska bara ana en annorlunda smak.
Gör så här:
Häll över den kokta tortelinin i en ugnsfast form.
Fördela den strimlade skinkan över tortelinin.
Blanda grädde ost och kryddorna i en kastrull och koka ihop tll en ganska tjock sås.
Slå över såsen i gratängformen och grädda i ugnen 225 grader ca 10-15 min.
Serveras med en fräsch sallad och lite dressing.
Gott och enkelt. :)
Ha en trevlig fredag!

En dator som inte mår så bra.

Kategori: Allmänt

Jag är lite dålig på boggfronten och det beror på att min dator den senaste tiden inte mår som den ska. Hittar inte vad det är för fel på den heller. Men vissa dagar tar det 1...00 år..(och ja där hängde sig datorn en stund) innan varje sida öppnar. När man skriver låser den sig och det tar en stund innan man ser vad man har skrivit. Har kört virus koll difrag och allt vad det heter, men det visar inte på något galet. Bara det här tog en kvart innan jag fick skrivit. Får se senare ikväll om det går lite bättre.
Vi hörs....

Good evening folks

Kategori: Allmänt

Jupiter och Venus still going strong....Notera även stjärnfallet jag råkade få på bild. :)
Nog tjatat om planeterna. vid det här laget har ni nog också hunnit se dem. Eller hur?
Har varit på kurs hela dagen idag. Ätit och fikat gott, det hör ju konferens till. :) Tog sedan promenaden till pendeln vid eventstråket/åsidan i Göteborg. Vårkänslan blir så förstärkt av att gå där när solen lyser och man hör ljudet av fåglar som tvättar sig i ån, och bilden av änder som simmar i ån och folk som matar fåglarna och för att inte tala om leendet på allas läppar. SÅÅÅ HÄÄÄRLIGT!!! Jag ska ta en bild nästa gång. :)

Det vårvarma vädret fortsätter och planeterna syns idag med:)

Kategori: Väder & Fenomen

Ni gick väl ut och spanade på planeterna igår kväll eller i kväll!?
Dem syns lika tydligt nu med.
Har datorn med mig i sängen. Halleluja för det nya bradbandet att det funkar. För det trådlösa nätverk vi hade förut funkade aldrig på övervåningen.
Jag planerar en riktigt tidig sänggång så därför ville jag testa om det gick att koppla upp sig i sovrummet. Och det gjorde det ju!!
Mimmi har så klart intagit sim plats på mina ben.
Dagens ordspråk: Döm ingen innan du har gått tusen mil i hans skor.
Vi får höras imorgon för nu ska jag somna.  Kram till er alla.

Vårväder, stjärnklart, Jupiter och Venus och annat smått och gott.

Kategori: Väder & Fenomen

Hejsan
Enligt nyheterna kunde man redan igår bevittna en sällsynt syn på himlavalvet. Jupiter och Venus befinner sig så nära jordens omloppsbana att man kan se dem med blotta ögat. Ända fram till tisdag faktiskt.
Och nog tusan ser man dem tydligt!!!
Ut och spana med er om ni inte har sett dem än. Dem lyser precis som två stjärnor precis brevid varandra åt väster, men dem är större och lyser mycket starkare än de andra stjärnorna runt om.
Vädret i dag har varit riktigt vårväder. Jag svettades till och med i min höstjacka på väg från jobbet till pendeln, vinterjackan har jag lagt av för ett tag sedan då den var för varm. Som tur var så var det samma vackra väder i söndags så att man fick sticka ut nyllet och njuta lite av varma strålar mot kinden.
I övrigt i söndags bakade jag muffins. Och tro inte för ett ögonblick att jag har blivit för gammal för att slicka rent skålen från muffinssmet. Yummie!!
Min frustration över min nya telefon som har varit på villovägar har äntligen fått ett slut. Den har bara åkt omkring i snart  en vecka för att slutligen nå fram till rätt destination. Jösses hur svårt kan det vara för posten att sortera egentligen!!!
Det var allt för idag gott folk. Vi hörs.

Pomme Anna passar till lördagsmiddagen

Kategori: Bak & Mat Recept

Hejsan
Hoppas att ni har en trevlig lördag. Jag tänkte jag skulle dela med mig av en lyxigare variant på potatis. Naturligtvis något jag lärde mig av en kock på servitristiden. Det är ingen potatisrätt för den som måste tänka på dieten, en riktig kaloribomb, men ack så festlig och god!
Pomme Anna
Bakpotatis
Smör
Skala bakpotatisen, (jag tog vanlig för jag hade ingen bakpotatis, funkar det med. Men det är festligare med bakpotatis storlek på potatispuckarna.)
Skär bort de rundade ändarna och dela potatisen på mitten så att du får två puckar av den så att säga.
Stek ena puckänden rå i ett rutmöster i en gallerstekpanna.
Lägg puckarna i en vid tjockbottnad kastrull med smält smör upp till hälften av potatisen ungefär.
Koka den försiktigt i smöret tills potatisen blir mjuk.
Och färdig på tallriken ser potatisen ut så här:
och smaken blir gudomlig, testa ni kommer att älska dem! Det är jag säker på.
Jag hoppas att ni inte tycker att det blir för mycket mat & receptsnack här på bloggen. Men jag tycker det är bra att få alla favorit recept samlade på ett ställe så att när Alex flyttar hemifrån så har han en elektronisk receptbank från mamma att hämta från. :))
Må gott alla. Kramar

Fredagsmys och hemmagjorda räkmackor.

Kategori: Allmänt

Japp headern är på plats igen. Tack vare Alex tjej Sara. fy fan vad jag tycker det är krångligt. Häromdagen hittade jag en bloggfunktion där man skrollade fram stilmallar och man behövde inga koder osv... bara att ladda upp bilder man ville ha som header, hur simpelt som helst. Men så klart var den sidan inte gratis mer än en testmånad, sedan kostade det 199 kr för 3 månader tror jag. Då kan man lika gärna ha sin egen hemsida/domän.
Nej det får allt bli till att vara kvar på blogg.se ett tag till.
Snön har smält bort helt men jag tycker inte det är särskilt varmt. Regnigt och rått. brrrr....
Imorgon ska jag dela med mig en god och lite annorlunda potatis variant till er. Har haft dåligt med tid och lust att blogga.
Hoppas att ni mår bra, och till vi hörs i morgon igen, ha en trevlig fredagkväll.
och givetvis en barnmacka till Philip ;))

Lite nya vårsmycken

Kategori: Allmänt

Igår kväll onsdag kom det lite snö på kvällen och det kändes väl helt ok, så lite och förstod att det försvinner lika fort.
Och i morse det här, döm om min förvåning i morse när jag fick pölsa i snön till bussen. Även om de hade sagt på radion att det skulle komma en hel del snö över västsverige så gick det inte riktigt in. Tur nog är all snö redan borta.
Och på eftermiddagen när jag kom hem så sken solen så vackert och det var inte speciellt kallt. Så hoppet om 14-15 plusgrader redan i helgen känns plötligt fullt troligt och relevant igen. :)
Må gott.

Smothie som gör gott för huden

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Hej hopp.
Berättade här om dagen om en smothie att dricka under vår och sommar för att stärka hudens pigment. Jag testade en hel sommar att blanda banan exotiskt fruktmix och mjölk eller fil (den riktigt viktiga frukten är ananas) under en hel sommar.
Jag har opererat bort en leverfläck som var början till Malignt melanom. Jag märkte att jag inte tålde solen lika bra längre. Det räckte att jag satt en kvart så blev jag helt röd i ansiktet och det kliade och sved, trots att jag hade smörjt in mig med hög solfaktor. Det hjälpte liksom inte. Jag testade olika märken men ingen gav direkt bättre resultat.
Men så läste jag på hälsosidorna och provade att mixa min egen smothie med mycket ananas och när jag drack denna super smothie under sommarmånaderna så brände jag mig inte en enda gång och jag kunde sitta en halvtimma utan vidare! Jag blev bara brun, like in the good old days.



Dock passar jag mig för solen mer än någonsin nu och ser till att följa UV index på SMHI under vår och sommarmånaderna. Dem ger en bra indikation om vilka dagar man bör passa sig för solen helt och hållet.
Min läkare sa till mig att jag har absolut ingen hudcancer, den fläcken som var början till hudcancer togs i tid och allt är borta. Hon sa även till mig att du kan vistas i solen vanligt, men äverdriv inte genom att ligga och pressa.
Hellre sitta i skugga under parasoll eller smörja in mig med solfaktor. Samtidigt finns det inget vetenskapligt bevis att det skulle hjälpa att smörja sig med solfaktor därför är det bättre att i så fall bära tunna heltäckande kläder.
Jag väljer ofta skuggan eller under parasoll. Man blir brun ändå. Även om jag aldrig ser ut som en neger men det har jag inget behov av längre, vill bara ha en nyponfräsch look så är jag nöjd. Dessutom skyndar solen på åldrandet i form av rynkor. Det vill man ju inte
Läs dig till vilka frukter som är bra för vad här och blanda din egen supersmothie som gör nytta för dig.
HHeejj  hhoopppp!!

Go afton, gott folk.

Kategori: Bak & Mat Recept

Inte så mycket tid idag. Har varit och gymat och börjar sakterligen känna mig aningen nanig faktiskt.  Grälade lite på sonen som jag upplever tömmer allt varmvatten stax innan jag ska in och duscha och hur trevligt är det att behöva duscha kallt när man har vart och avverkat ett gympass? Inte gott alls! Så under tiden jag väntade på att varmvatten beredaren skulle bli sprängfylld med gott varmvatten igen, till mig :) så passade jag på att avverkade lite mat...eller tja så liten portion var det väl inte. Klämde ju i mig en rejäl portion mat och det kändes välbehövligt oxh jäkligt gott vill jag lova!! Inga kolhydrater där inte, fick räcka med dem jag klämde i mig till lunchen idag. Det var en annan story för vilken festlig och god lunchlåda jag hade med mig till jobbet idag, som blev över från i söndags. Men mer om det receptet imorgon tror jag.
Må gott. Var rädda om er.

Kött när det är som bäst.

Kategori: Bak & Mat Recept

Igår fick jag till middagen riktigt bra. Köttet blev perfekt och såsen smakade gudomligt. Tillbehören gjorde sig bra. Det behöver inte alltid vara oxfilé eller fläskfilé, det är allt runt om som gör skillnad.
Även om nu jag inte tackar nej till en mör oxfilé bit förstårs. Som den här jag köpte på extrapris...och vilken oxfilé!!!! Så jäkla god och mör.
Ingen av gångerna är köttet köpt på Willys. Dem har jag bojkottat vad gäller köttinköpet. Och det har gett ett betydligt bättre resultat. Nu för tiden har jag inte behövt oroa mig över om köttet är mört.
Och kyckling är så klart inte fel det heller.
Inte är det fel med goda pannbiffar heller.
Kött a´la anti pasti....Yummie säger jag bara!!
Haha, blev ni inte sugna på en go mör saftig köttbit till middagen nu! ;))
I går sken ju solen så gott och vi satt ute en stund i vår solhörna och tro det eller ej men man blev faktiskt lite rosig på kinderna framåt kvällen. Solen tar alltså nu. Vilket påminner mig om att jag någon dag ska dela med mig av ett recept på en smothie som stärker kroppens pigment. Men mer om det en annan dag.
Eftersom vädret bjöd på sol och värme igår tyckte jag det passade förträffligt bra med Marängswiss till efterrät fast med bär istället för banan. Mycket gott.
Vi hörs!

Laddar växterna inför vårsol och kommande hetta och oönskade skadedjur.

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Jodå idag är det växtvård på inomhusplantorna som står på agendan. solen skiner ute, men det är rätt svalt mot vad det var igår. Riktigt vårvarmt väder hade vi igår. Men i vår solhörna sen kan man säkert atnjuta lite lunch i vårsolen. Ska bara bli klar först med växtvården.
Krukorna diskas rent och fylls med lite lecakulor. Medans växten är placerad i diskhon i väntan på en coctail som ska rusta dem mot oinbjudna kryp.
1 del görnsåpa och 10 delar vatten. Blandas i en tryckspruta.
Sedan sprutas växten med blandningen. Det här enkla receptet mot skadeinsekter fick jag av killen som sköter växterna på jobbet. Han sprutar våra växter med det regelbundet. Riktigt effektivt och miljövänligt. Han berättade att det är det bästa för växten, man behöver inte en massa giftiga preparat för att hålla skadeinsekterna borta. Såpa är en naturprodukt och ett effektivt rengöringsmedel och gift för skadeinsekter. Så ett tips jag lämnar vidare till er så klart. Luras inte att köpa en massa kemiska preparat när det finns ett så här enkelt  och dessutom miljövänligt medel.
Nu är det så klart hög tid att vattna växterna med näring så att de har kraft nog att stå pall för sommarvärme och insekterna som vaknar till liv och ska dit och suga ut näringen från dem. Även det tipsade blomkillen mig om. Att ge dem näring gör att växten kan stå emot eventuella anfall mot skade insekter och bekämpa dem själv. Precis som vi när vi har bra imunförsvar kan bryta ner en förkylning så att den inte ens bryter ut.
Och innan jag ställer tillbaka dem i fönstret igen så har jag gjort rent fönstern med hett vatten och diskmedel. Ozzy måste så klart dit och kollla läget när det varken ser ut eller luktar som det brukar.
Lite somrigare feel på gardinen kanske.
Vi hörs, må gott i solskenet.

Nytt bredband, check.... Datorkrångel, check.....Bristande tålamod, check

Kategori: Allmänt

Hej svejs.
Är egentligen inte alls på humör att skriva här just nu. Bara krångel med eposten, nätverket, telefonen, tja you name it......Krångel med det mesta just nu.
Den gamla bredbandsleverantören stängde ner vårt nätverk den siste efter som vi har bytt leverantör i månadsskiftet. Men den nya leverantören hade inte ens skickat ut modemet när första dagen på vårt nya abonemang trädde i kraft. Hur smart av dem var det???
Ja ja, nu funkar det i alla fall. Tror jag, är väl bäst att tillägga. Sen skulle jag göra min blogg lite ljusare i färgerna för det är ju vår nu, men se då försvann ju min header som jag kämpat så med. Men Orka!! Tycker den här boggsidan borde uppdatera och göra det lite enklare att byta saker och ting. Nu för tiden finns något som heter Instagram som är någon form av blogg och i den är det väldgit simpetl att fixa profilen man vill ha. Man kan se prov på profilen genom att skrolla igenom de olika stilarna innan man bestämmer sig. Hur smart!!!
Det kan manju inte här. :(
Jag tror faktiskt att jag ska byta till den blogg sajten istället. Frågan är bara hur man gör om man kan ta med sina inlägg. Vet ni hur det funkar i så fall????
Ha de så länge så ska jag försöka vara på lite bättre humör nästa gång jag skriver här.
Kram kram