vardagsenkelt

Trevlig Valborg!

Kategori: Väder & Fenomen

Lite mer soldis idag, men iallafall inga mörka moln. Rätt skönt ute , även om det inte är lika bra väder som det var igår. Nu ska jag ladda för valborgsafton. Vad gör ni i afton?
Må gott. :)

Bärkaka med Philadelphia toppning-snacks,rosé och grill i solen!

Kategori: Bak & Mat Recept

Oj vilken dag vi fick idag då! SMHI spådde mörka moln och en och annan solglimt. Men här var mest sol och INGA mörka moln faktiskt. Helt underbart att man fick grilla och dircka rosé i solskenet, dessutom veta att man är ledig imorgon. Vilken lyxdag! :P
Nacchochips utspidda i en ugnsfast form.
klicka ut Philadelpia som blandats med tacosås. (100g philly till ca 2,5 msk tacosås)
Strö riven västerbotten ost över och grädda i ugnen tills osten har smält.
Servera som brytsnacks till ett valfritt glas vin, rosé eller öl. Yummie

Bärkaka med Philadelphia toppning

2 st ägg

1,5 dl socker

2,5 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

0,5 tsk bikarbonat

100 g smält margarin

4 msk mjölk

250 g frysa trädgårdsbär (eller andra valfria bär)

 

Toppning

1,5 dl vispgrädde

100g Philadelphiaost

1 dl florsocker

0,5 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

Smält smör och tillsätt mjölken i smöret.

Vispa ägg och socker vitt och fluffigt en skål .

Blanda samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en annan skål.

Blanda ner mjölkblandningen och rör försiktigt ner mjölblandnigen i äggvispet. OBS rör, ner mjölblandnngen, vispa inte .

Rör till sist ner de frysta bären i kaksmeten.

Häll smeten i en smord och bröad form på ca 20 cm och grädda mitt i ugnen 175g varmluft.

Kakan är färdig när provstickan är torr. Ta ut kakan ifrån ugnen och låt svalna framme .

Gör under tiden toppningen genom att vispa grädden löst och blanda i florsocker, vaniljsocker och philadelphia osten och vispa igen till önskad konsistens. När kakan har svalnat bred toppningen över kakan och ställ i kyl en stund innan servering.

Ha en fortsatt trevlig kväll! :)

Innovativa plastpåsar och långhelg!

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Lördag morgon idag och långledig helg framför mig. Hoppas att ni mår bra.
Här ska allt bakas idag.
Handlade mat igår och hittade dessa återförlutningsbara plastpåsar. Innovativt eller hur?
Två olika sorter. Här är den ena lite enklare sorten,engångs, tänkt för smörgåsen.
Sen en lite mer avancerad sort som man kan förvara råvaror i och ta fram, ur  och i och återförsluta igen.
Toppen tänker jag när man köper färdigskivad ost för jag avskyr kälkbacken på osten som alla orsakar och jag alltid rättar tlll.
Med färdigskivat slipper man det och ingen ost slängs  därför att, man behöver inte skära bort halva osten för att man inte vill ha skalkar eller kälkbacke.
Dock går förpackningen osten ligger i, inte att återförluta ordentligt igen och osten torkar väldigt fort om man inte använder ytterligare en plastpåse om.
Så det här är nog en perfekt lösning. :)
Kikar på rosorna som står på köksbordet. en väldigt pigg färg, eller vad säger ni? :)
På återseende.

Näringstips direkt från killen som sköter växterna på jobbet.

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Biologiskt nerbrytbar näring. Kanon på både blommor & grönsaker. Han gödslar med det 1 gång i månaden. Det räcker, och plantan mår väldigt bra av det. ca pris 190 kr. Han trodde det fanns på Plantagen.
En sak till, han berättade att han kände en kille som gödslade sina orkideer med det och dem blommar hela tiden av det. Luktar lite korv sa han, men det ger sig efter 5 minuter.
Helt klart värt ett försök!! Gillar att man kan använda det både till grönsaker och blommor/gröna växter. Allt i ett, enkelt och bra, eller hur?

Frågan om vad olivtapenad var, det är gjort på svarta oliver och brukar stå på samma ställe som peston.
Ser ut så här:

Skrev aldrig men jag kör färdig smördeg som finns att köpa i vilken mataffär som helst  när det gäller smördetsnurrorna som jag hade tapernad och pesto på. Jag tror att man kan förhöja smaken ytterligare på dessa snurror om man strör lite filingsalt på när de kommer ut från ugnen. Det ska iallafall jag testa nästa gång.
Imorgon ska jag till Stockholm och kommer inte hem förrän på onsdagkväll så det kommer att bli stiltje på bloggen ett par tre dagar. För jag kommer inte hinna att kika in. Men på återseende, förhoppningsvis har jag något kul att berätta från Stockholm. För er som undrar vad jag ska göra där kan jag avslöja att jag ska gå på kurs.
Må gott och var rädda om er. :)

En diskmaskin är alltså inte att förkasta!

Kategori: Allmänt

Läste en artikel där man gjort en färsk studie som tyska forskare på ett universitet i tyskland utförde. Man kom fram till att morderna diskmaskiner förbrukar mindre vatten och energi än när man diskar för hand, dessutom med ett bättre och mer hygiensikt diskresultat! Alltså är diskmaskiner inte så tokiga för miljön, åtminstånde inte användningen. Kan ju inte säga något om tillverkningen eller skrotandet av diskmaskiner. Så alla ni som diskar för hand för att spara miljön kan sluta med det nu och med gott samvete önska er en modern diskmaskin och spara miljön när ni diskar ;))

Buffé av kylskåpsrens- så gott som alltid lyckat.

Kategori: Bak & Mat Recept

Goderafton, happy friday!

Hade mycket mat i kylen dock lite av allt. Ett rejält kylskåpsrens var på sin plats. Testade mer rätter från buffé tidningen, ytterligare en sorts kycklingspett, variant Asian. Dock var dem jag gjorde häromdagen top notch som Philip brukar uttrycka sig ;)
Tror att jag gillade det här ICA numret särskilt mycket för det mesta av ingridienserna i dessa recepten är sådant som jag brukar ha hemma.
Annars  blir det så lätt att man ser ett recept och inser att man saknar en massa ingridienser, men kommer inte iväg och handlar med en gång utan skjuter på det och skriver upp det på inköpslistan så länge.
Under tiden hamnar receptet i någon pappershög och glöms bort.
När jag sedan väl är och handlar och läser min inköpslista så blir jag påmind om det där recptet jag ville testa. Kommer således hem med alla råvaror, men då hittar jag inte recept h-vetet. Minns inte vilken tidning jag såg det i osv.....Men som sagt i det här ICA numret fanns det massor av roligt och jag behövde inte inhandla något för allt fanns hemma, ex är dessa grurktimbaler, superlätta och smaskens goda.
Skär ca 2 cm tjocka gurkskivor och gröp ur en bit i mitten, men se till att det finns en botten kvar.
Blanda valfri chipsdipp med Cremefraishe och fyll i upp gurkskivorna med.
Toppa med kräftor eller räkor.
Luftorkad skinka och salami Magnifico finns nästan alltid som standard i vår kyl. Bra att fylla ut med när man är rädd att maten inte ska räcka tex i form av en förrätt eller bara som utfyllnadsfat på buffén.
Kyckling spett Asian style, inte fel det heller.
Marinaden:1,5 msk färskriven ingefära eller 1 tsk ingefärakrydda, 1 tsk finriven vitlök, 1msk röd currypaste, 0,5 msk vitvinsvinäger, 1 tsk sesamolja, 2 msk japansk soya(Kikkoman)
Bara att skära kycklingen i kuber, marinera dem i minst 30 min och trä dem på blötlagda grillspett. Grilla dem i ugn 250g ca 10-15 min.
Det behövs 900g kyckling. När den är rensad från senor och annat så är det ungefär 750g kvar:p
Ljummen potatissallad, denna är riktigt god!! Trust me.
8-10 potatisar skalade och tärnade i stora bitar, kokas i lättsaltat vatten.
Blanda under tiden: 2 dl cremefraishe, 2-3 msk grovkorning senap, 2-3 msk kapris, 0,5 tsk salt, 1,5 dl hackad dill eller 1 msk dillkrydda. 1 strimlad rödlök.
När potatistärningarna är genomkokta är det bara att blanda i dem i cremefraishe blandningen och servera den ljummen.
Lite extra tillbehör förutom brieost, fick bli smördegssnurror där ena halvan fylldes med olivtapernad och riven parmesan och andra halvan med pesto och riven parmesan.
Bara att göra som när man bakar bullar. :)
Sorry...bildkvalitéten är inte den bästa för jag hade kameran felinställd. Silly me. :(
Sedan är det bara att rulla ihop, skär centimerterstora stubbar och grädda dem i ugn, 250 grader ca 10 min eller till de har fått fin färg.
Slutet gott, allting gott. :)
Vad åt ni en fredag som denna?
Happy Friday folks! :)

Tänk att blommor kan skänka så mycket glädje.

Kategori: Allmänt

Ja, man blir ju inte ledsen precis när man kommer hem och det står en vacker bukett med rosor på köksbordet . Känns extra välkomnande att komma hem då måste jag säga. :)

Och naturen med en smygpremiär på den skönhet och prakt i oaser som snart väntar oss. :)
Det är inte utan att man blir lycklig av blommor! :)
Må gott.

Kycklingspett med Texmex smak

Kategori: Bak & Mat Recept

ÄÄÄntligeeen en marinad som levde upp till smakförväntningarna!!! Det här blir våran nya favorit och ett gott tillskott till sommarbufféerna. :)
Receptet hittade jag i tidningen Buffé som kom i brevlådan idag.
Philip nästan vrålade rakt ut, det här var det godaste jag har ätit på länge! Shit vad han åt. Knappt att jag och maken fick några spett. :P
Och för er som inte får tidningen, här kommer receptet. Fick modifiera om måtten något då det var för 2kg kyckling i tidningen. Men det blev kalasbra. Och ett hett tips, gör fler än du tror ni äter för så goda var dem.
Marinad till ca 5 kycklingfilér
3 msk Soya
2 tsk koriander
2 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1 krm chilipulver
1 msk chilisås av kettchuptyp
Glaze
1 msk rapsolja
1 msk chilisås
Gör så här:
Lägg 10 st grillspett i blöt.
Dela kycklingfiléerna i två delar på längden. Trä varje del på ett spett.
Pensla på marinaden och se till att alla bitarna får marinad på sig.
Pensla dem med lite olja och strö över lite salt.
Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och tillaga på 250 grader grill högst upp i ugnen i 10-15 min.
Pensla grillspetten rumsvarma med glazen.
Lägg upp spetten på ett uppläggningsfat och strö ev lite hackad persilja över före servering.
Dem var riktigt Yummie! :)
Må gott.

Vintips

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Glömde berätta att jag var på AW i fredags, och där drack jag ett så gott Rosévin. Det var som saft!
Måste i väg och köpas på systemet.

Naturen en kvällspromenad 15 april 2012

Kategori: Väder & Fenomen

Skogspromenaden......
och i trädgården.....
Lööövee springtime!

Grilltiderna har kommit

Kategori: Bak & Mat Recept

Även om det är ganska kallt så blir det väldigt skönt när solen tittar fram och det är inte utan att man känner för att grilla då.
Vi grillade rostbiff igår, som jag hade skivat till grillskivor. Dem blir jätte goda grilla.
Hade marinerat köttet med någon marinad som tipsades om på någon blogg, men den var en stor besvikelse. Den innehöll Tiger sås så jag hade stora förväntningar. Tyckte det smakade nada, så den marinaden tipsar jag inte vidare. Jag har gjort bra mycket godare marinader på frihand. Det är förresten mycket godare att göra egen marinad än köpta. I allmänhet smakar det väldigt mycket mer. Jag kan dessvärre inte dela med mig för jag tar vad jag finner i stunden, men nästa gång jag blandar till någon lyckad variant av marinad nu framöver så ska jag anteckna direkt så att jag kan delge er.
Vad jag kan dela med mig av här och nu, är en kall sås som passar grymt bra till allt grillat faktiskt. Den är super enkel att tillreda. Den har hängt med våra grillsässonger i många år och jag fick receptet av en granne en gång i tiden.
En sås ni bör testa till det grillade i sommar:
2 dl cremefraiche
2 msk bostongurka
1 pressad vitlöksklyfta
Lite salt & peppar
Bara att blanda ihop allt och servera till den grillade kyckling eller köttbiten. Yummie!!
Ni kommer garanterat att gilla den  så prova :)
Sorry det blir mycket mat nu, men den här tiden är så ljuvlig när grönsaker smakar och grillsässongen är här. Kan inte låta bli.
Nu ska jag lägga kycklingen i marinad för här ska grillas kyckling idag :p
Må godis, vi hörs!

Vit chokladmousse,sist men inte minst desserten vi åt på påskafton

Kategori: Allmänt

Då kom jag till den sista rätten nämligen desserten. Den har jag lagt upp på bloggen förut. Kommer ni ihåg?
Men den här gången dubblade orginalreceptet på mosussen, samt gjorde jag en kexbotten och istället för bärtäcke som på den bild ovan, mixade jag frysta exotiska frukter och kokade en stund med lite vatten och vaniljstång. Men det var goadare med bärtäcket.
Vit chokladmousse alá påskaftonen 4p
200 g vit choklad
4 dl cremefraishe
Kex botten
50g smör
16 pepparkakor
4 digestivekex
Gör så här:
1.Krossa kexen och smält smöret och blanda med krosset. Tryck ut i 4 glasskålar och ställ dem kallt.
2. Smällt den vita chokladen i vattenbad.
3. Blanda den smälta chokladen ordentligt med cremefraishen till en mousse.
4. Klicka i moussen i glasskålarna med de uttryckta kexkrosset.
Exotiskt täcke
1/2 pkt frysta exotiska frukter, mixa den slät och värm i kastrull med lite vatten, honung och en bit vaniljstång. Låt småkoka och sila av såsen för att få den slät.
Häll såsen över moussen. Låt allt bli kylskåpskallt.
Innan servering skiva  en apelsinskiva och lägg ovanpå. Dekorera med lite riven choklad och  en liten påskkyckling. Dekorationen, naturligtvis valfritt.
Ha det bäst gott folk!

Hej alla glada, vad sägs om Balsamicofilé?

Kategori: Bak & Mat Recept

Med risk för att det här just nu är mer matblogg än något annat så tänkte jag ändå dela med mig av en riktigt lyxig och festlig rätt. Ett recept som jag fann i någon typ ICA tidning för några år sedan. Alla som blir bjudna på den vill alltid ha receptet. Vi åt den här som huvudrätt på påskafton och jag skrev ju att jag skulle återkomma med alla recept. Om ni testar vore det roligt att höra vad ni tyckte om rätten.
Balsamicofilé 4p
600g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
smör el olja att steka i
salt, flingsalt och svartpeppar
Tryffelchampinjoner
200g bacon
1 syrligt rött äpple
200g rensade och skivade champinjoner
2-3 msk tryffelolja
1 påse (70g) rucola
Gör så här:

1.Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinäger, honung, 2 krm salt ca 3 minuter.
2.Sätt ugnen på 175 grader. Putsa filén fri från hinnor. Bryn den runt om i en panna med smör el olja. Salta och peppra och pensla på lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20-25 minuter, tills innertemperaturen når 67 grader.
3.Finhacka bacon och äpple. Stek bacon och champinjonerna knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, tryffelolja och rucola.
4.Skiva fläskfilén och ringla över såsen. Toppa med tryffelchampinjonerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar.
Servera med potatisgratäng eller klyftpotatis.
Må gott. Kramar

Räkbakelse, receptet

Kategori: Bak & Mat Recept

Så roligt när jag hade en kommentar, jag är inte så van att svara i kommentarfältet så mitt svar kom upp som anonym, hah....jag är väl allt annat än anonym :P Men jag blev riktigt glad att någon annan gör sig lite hörd på min sida. Verkligen glad. :D
Ja då lägger jag upp receptet på förrätten; räkbakelsen som vi åt på påskafton.
Räkbakelse 4 port.

8-12 skivor formfranska beroende på hur hög man vill ha bakelsen. Jag tog 8 skivor.
150 g färska räkor. Jag tog hanskalade lyxräkorpå burk. Funkade utmärkt.
1 dl vispgrädde
1 dl Majonäs
1 msk hackad dill

Garnering

1 härdkokt ägg (valfritt)
Räkor
Dillkvist
Citron
Coctailtomater
_____________
Gör så här:

Ta ut en rundel ur varje brödskiva med en papparkaksfrom eller ett glas.
Hacka räkorna.
Vispa gråädden hårt och blanda med majonäsen. Blanda ner dillen och de väl avrunna hackade räkorna.
Jag tog även en halv finhackad paprika och purjolök ca 5 cm. Men det är inte orginal i receptet men det lyfter smaken ytterligare tycker jag.
Bred nu räkblandningen på 4 av toastskivorna och varva räkblanding och övriga toasten som en burgare.
Skär gurkan på längden med en osthyvel så att det blir ett långt brett snöre, bred lite majonäs på ena sidan så att det går att fästa gurklängden runt bakelsen.
Garnera sedan toppen av bakelsen.
Jag skar vanliga gurk skivor med osthyveln för jag hade för lite gurka för att kunna göra den avlånga varianten. Fast det blir  MYCKET snyggare och ser MYCKET LYXIGARE UT när man skär gurkan på längden istället. Det kommer ni att se.
Lycka till.

Kladdkaka med polkagrädde fick avsluta påsken

Kategori: Allmänt

Imorgon är det vardag igen.
Synd att vädret inte varit bättre över påsken. Det var visserligen sol alla dagar utom idag, annandag påsk.
Men det har ju varit duktigt kallt.
En stista sötsak slank ner idag så här annandag påsk.
Kladdkaka med polka grädde. En svårslagen kombo faktiskt. Har ni inte provat så gör det.
Krossa 1 msk polkakarameller till pulver och blanda i 1 dl vispad grädde. För skoj skull färga grädden med några droppar karamellfärg. Blir fint med lite rosa grädde. :)
Men nu börjar dieten, no sugar i veckan, för fy fan.... vad mycket gott och sött man har ätit dessa dagar. Jag mår nästan llite illa faktiskt :(
Må godis på er.

Påsken firad.

Kategori: Allmänt

Ja då var turen till Blåkulla avklarad för den här gången. Menyn på Blåkulla bjöd på följande:
Räkbakelse
Balsamicofilé med pommes
Vit chocklad mousse med exotiskt täcke
och så klart en påskhare till bordet.
Vi skulle egentligen ha tillbringat påsken med våra bekanta, men det blev inte så när jag låg i infulensa i veckan. Jag kände mig ju visserligen mycket bättre men Toni kändes det lite osäkert med, så det var bäst att stanna hemma.
Men som ni ser så åt vi gott och jag ska återkomma med recepten. Hoppas attt ni hade en bra påskafton.
Kram kram

Påskaftorn whooohooo och kycklingrecept

Kategori: Bak & Mat Recept

Då var det dags för den årliga visiten på Blåkulla ;p
Men först ska jag lägga upp det där kycklingreceptet. Kalkon eller kyckling passar ju bra som middag idag. Vad ska ni äta, eller öh förlåt ni svarar ju ändå inte på den frågan ;)
Det sägs att 80- talet är inne igen och det gäller även på receptfronten. Så fram med era gamla 80- tals recept och damma av dem och ge dem lite nytt liv.
Här kommer ett från mig som jag visserligen har kört hela 80, 90, 2000- talet. Har gjort det i olika varianter och det är ett extremt uppskattat och löjligt enkelt recept. Här kommer orginalet.
1 grillad kyckling som benas ur.
1 liten burk ananas (med spa är valfritt)
2dl grädde
2 msk senap
1 äggula
Salt & pepper
Bottna en ugnsfast form med ananas
Lägg i den urbenade kycklingen. vill man ha lite tunnare och såsigare sås så kan man hälla i ananasspat, men det är valfritt. (I mitt fall har jag använt kycklingfilé som jag har kryddat och stekt lätt, men nu håller jag mig till att lägga upp orginalreceptet.)
Kör grädde, senap och äggulan, (ev lite salt & peppar) till skum med en stavmixer.
Häl den mixade såsen över kycklingen.
Tillaga i ugnen 225 grader ca 10-15 eller till den har fått en fin gyllenbrun färg.
Ugefär så där i färgen...
Servera med ris och en fräsch sallad. Riktigt gott och enkelt!
TILL BLÅKULLA.....WHOOOOHOOOO ;p

När påskägg får en sann betydelse.

Kategori: Bak & Mat Recept

Hönan värpte :)
och vi fick eggnog :D
2 äggulor
2msk socker
1-2 msk Whiskey, cognac eller rum. Det är valfritt.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt spriten.

Fläskytterfilé och långfredag

Kategori: Bak & Mat Recept

Alex läser du bloggen nu så ska du veta att det finns en protion över till dig. Men det var knappt för maten gick åt.
Vet inte varför jag inte har gjort fläskytterfilé oftare. Fick det ofta förr på mitt gamla jobb och det var en av mina favorit luncher. Men varför har jag inte gjort det oftare hemma själv...Tja du, jag kan inte svara på det.
Men anledningen nu var att jag tyckte det såg tråkigt ut i köttdisken på Maxi, fanns liksom inget kul och alla köttstycken var för små. 500g vad är det när man ska laga påskmat och förmodligen till fler än vanligt. Blev besviken på ICA Maxi faktiskt. Det enda jag kunde hitta i OK storlek var just fläskytterfilé, så det fick det bli.
Satan i gatan vad gott det blev.
Gned in det i kryddor, allround, vitlök och timjan.
Stekte en stekyta runt om.Tillagade i ugn 150 grader i 45- 50 minuter, tills köttet hade en inner temp på 70 grader. Perfekt!
Hade även lagt lök och morötter vid sidan om i ugnsformen.
Det blev så mört kött att det praktiskt taget smalt som glass i munnen.
Serverades med en fräsch sallad, potatis samt en ört och tomatsås.
Din favodressing till salladen Alex!
Till efterrätt tog vi glass och frukt sallad. Minns inte sist jag åt det faktiskt! Har helt glömt av den helt vanliga klassikern.
Jag känner mig för övrigt mycket bättre nu, men nu börjar Toni känna av halsen och han fryser. Får väl se om det stannar vid det eller om det bryter ut ordentligt på honom.
God fortsättning på påsken.

skärtorsdag och påsken har startat!

Kategori: Allmänt

Hej svejs...
Fullt ös här. Fick masa mig till stan så att jag kunde fylla upp kylskåpet inför långhelgen. Har verkligen mått allt annat än bra, men nu är jag ändå på bättringsvägen. Tog en rejäl whisky igår för halsen och jädrar om det kändes som en taggtråd innan kändes det som 10 just när första klunken skulle ner. Ville bara skrika rakt ut.
Men efter en stadig hade gått ner så blev det lindring i halsen och det har hålllt i sig bra. Innan den igår kunde jag knappt prata. Idag har jag inte alls ont i halsen, även om jag fortfarande är lite hes. Febern har också släppt.Än så länge i allafall. Så det känns ju skönt att det äntligen har vänt!
Nu tänkte jag iallafall önska er en riktigt glad påsk, men eftersom ni andra är riktiga räddharar som inte vågar skriva någon kommentarer så förväntar jag mig inte att ni önskar mig det samma ;)
GLAD PÅSK TILL ER!

En taggtråd i halsen

Kategori: Allmänt

Godmorgon.
Kikade inte in här igår för jag låg med 39 graders feber. Idag känns det som jag har en taggtråd i halsen och jag kan inte prata för det gör för ont, än mindre hosta upp slem. Fruktansvärt ont i denna jäkla hals!! Så nu sitter jag här med min varma mjölk med honung, ni kommer väl i håg mitt inlägg om det. Det var ju inte alls så länge sedan.  Jag som är så flitig med att skryta om att jag nästan aldrig blir sjuk. Sedan i somras har jag åkt på att bli sjuk 3 gånger. Att jämföras med att jag annars blir sjuk 1 gång vart tionde år ungefär. VAD HAR HÄNT med mitt braiga imunförsvar!!!! Vill ha tbx!!!
Några recept var ni uppenbarligen inte intresserade av tomma kommentarer att döma. Nåja en annan gång kanske. Just nu mår jag ändå inte så bra så jag orkar nog inte fixa med kort och allt ändå.
Må gott på er, vi hörs!

Påskfint hemma

Kategori: Dukat,servettbrytningar, Intett & Pysslat

Ny dag, nya tag. Pyttsan heller! Dagen kunde inte ha startat sämre för jag försov mig! Fick inte i mig frukost, fick inte med mig lunchlåda och fick inte med mig värktabletter. Jag mådde mådde faktiskt skit på ren svenska. Mådde pyton igår med men det hindrade inte mig från att skapa lite påskkänsla här hemma. :)
Men att putsa fönster som jag mådde....det var överkurs, så det skippade jag ;)
Och visst är hon ful påskkäringen/häxan!!!
Nu till inlägget jag tänkte bjuda på nästa gång. I påsktider tycker jag att det passar med allehanda kyckling recept och jag har ett favoritrecpt på lut. Vill ni ha det? Skirv ja- eller nej- kommentar. Blir det flest ja lägger jag upp det i bloggen. Blir det flest nej eller inga svar alls låter jag bli. vad säger ni, vill ni ha det??

Marinera köttet inifrån....öh...hur då?

Kategori: Bra köp, Knep, Tips & Trix

Godmorgon!
Här har ni en som är uppe med tuppen. Jag har redan käkat frukost. Mår forfarande like crap dock.
Igår trots sjukdomskänsla så bestämde vi oss för att grilla. Det fick bli kyckling som hamnade på grillen. Jag ville prova en nyhet som jag har hittat på Claes Ohlsson....en 80 kronors pryl som gör att man kan marinera/krydda köttet inifrån.
En "Flavour Injector" närmare bestämt och så här ser en sådan ut......
En liten rensborste följde med och dessutom lätt att plocka isär i delar så att man kan diska allt. visst assosierar man den till mindre trevligt besök på sjukhuset, eller vad säger ni? ;)))
Men, det var ett litet spännande tillskott i köket. Man fick liksom en överraskning när man kom till den delen i kycklingen där jag hade sprutat in marinad. Mört blev det med, men det kanske det hade varit ändå. Tänker att det nog kan vara gott att få smak inifrån köttet när man gör stora stekar i ugnen. Så det får bli nästa test. Men man ska nog spruta in med lite spridda skurar så att smaken sprider sig över allt.
Må gott.