vardagsenkelt

Ett klassiskt långkok på kort tid, finns det?

Kategori: Bak & Mat Recept

Ja visst! Man kan tillaga "kallops" och uppleva denna klassiska smak och lukt på bara ca 25 minuter.......öhöh... hur då?

Jo man gör den bara med kyckling istället. Det luktar precis lika gott som orginalet och smaken är klassik för kallops. Kyckling ska man ju inte tillaga någon längre tid för då blir den torr.

Det är ju så gott med dessa goda långkoksklassiker men tidskrävande även om det sköter sig sjäv på spisen så kan man ju inte gå ifrån huset. Det är ju bara att testa med fler klassiska rätter och göra dem med kyckling istället tex Gulash och vinna tid till annat som tex att lämna huset och ändå få en klassiskiker serverad till middag. Me like:)

Recept: Kycklingkallops för 4p
500g kycklingfilé
2 morötter
1 purjolök
1 msk smör
3 dl vatten+ 1 hönsbuljongtärning
1/2 tsk krossad kryddpeppar
2 smulade lagerblad
1 tsk kinesisk soya
1/2 msk vetemjöl
salt & peppar efter egen smak.
Gör så här:
1 skär kycklingen i stora bitar. skala och skär morötter och purjolök i strimlor.
2 Bryn kycklingen med smör i en stekpanna. Lägg över i en gryta.
3 Tillsätt vatten, buljongtärningen, kryddpeppar, lagerblad och soya.
4 Låt grytan koka ca 5 minuter
5 Lägg i morötterna och häll i mjölet utrört i lite kallt vatten. Låt grytan koka 3 minuter.
6 Rör i purjolöken och koka ca 2 minuter till.
Servera med kokt potatis och rödbetor.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: